Nieuws

Terugkijken op een Senthastisch jaar!

Het eind van het jaar is nu echt duidelijk in het zicht en 2017 gaat bij ons Sentho de boeken in als een Senthastisch jaar. Niet alleen hebben we er meerdere collega’s bij gekregen maar heel veel nieuwe bedrijven die ons afgelopen jaar hebben ingeschakeld voor het renoveren of nieuwbouwen van diverse projecten. Bij een groot aantal van deze projecten is er voor Sentho gekozen vanwege de manier van werken, het ontzorgen en het brede pakket van producten dat wij aanbieden.

De variatie en diversiteit van de bedrijven die ons afgelopen jaar hebben benaderd was ook zeer breed. Van bakker tot broodfabriek, van slager tot slachthuis, van visboer tot visafslag kortom alle facetten in de voedingsindustrie hebben de revue gepasseerd in 2017. Ook diverse laboratoria en autowasstraten zagen in ons de juiste partner! In 2017 is Sentho ook gevraagd voor diverse internationale projecten waarvoor we in 2018 de supervisie en levering van materialen voor gaan verzorgen. Klanten en prospects konden ons afgelopen jaar vinden op diverse beurzen door het hele land zoals de bakkersvak, de bouwbeurs en de visbeurs. Daarnaast maakten ze ook kennis met onze werkwijze en materialen via diverse grootschalige direct mailingen.

Wat brengt 2018? Helaas kunnen wij ook niet de toekomst voorspellen maar we kunnen al wel zeggen dat we ook voor 2018 een drukke beurs agenda hebben. De eerste beurs start al direct in de eerste maand van het jaar, waar we van 8 tot en met 11 januari te vinden zijn op de Horecava op stand nummer 03.302! Dan volgen op volgorde van datum de Bakkersvak te Gorinchem, De VIV beurs te Utrecht en de Slavakto welke ook in de Jaarbeurs te Utrecht is. Diverse nieuwe producten zullen ook worden gelanceerd zoals de SenTile (glasvezel versterkte polyester platen met tegelmotief) en speciale hygiënische aanrijdbeveiliging! Wij verwachten dat 2018 naast een druk jaar ook een succesvol jaar zal worden en hopen dat ook weer aan ons zal denken!

Van vrijdag 22 december tot en met dinsdag 2 januari 2018 zullen wij gesloten zijn daarna staan we weer het hele jaar voor iedereen klaar!

Vanuit Uden wensen wij u een prettige feestdagen toe en een knallend 2018!

Read more
fabriekswanden

Sentho B.V. goes Egypt part 1

Medio Augustus zijn wij benaderd door een van de grootste aardappelverwerker ter wereld om hun te helpen met het opzetten van een fabriek in Egypte. Wonderboard directe verlijming is ook in deze industrie de meest duurzame oplossing daar er in dit soort branches veel water gebruikt wordt waardoor normale stalen sandwichpanelen op den duur gaan roesten en kwetsbaar zijn als het gaat om deuken.

Om dit voor de toekomst te voorkomen is ervoor gekozen om nieuwe stalen sandwichpanelen direct te bekleden met Wonderboard. Sentho zal naast het leveren van alle materialen en gereedschappen, welke nodig zijn voor het monteren van het Wonderboard, zorg dragen voor de supervisie en begeleiding van het project.

Leveren hygiënische afbouwmaterialen

Na maandenlange voorbereiding was het afgelopen week de eerste meeting on site met de lokale aannemer en klant om alle voorbereidingen door te spreken voor de montage van maar liefs 12.000 m2 Wonderboard. Tevens zijn er deze week 3 containers van 40 ft. per vrachtschip vertrokken vanuit de Rotterdamse haven naar de haven van Alexandrië welke daar rond oud en nieuw zal aanmeren.

Ontzorgen en realiseren van A tot Z

Samen met de lokale aannemer zal het personeel in 2018 worden opgeleid om de montage van het Wonderboard goed en zorgvuldig aan te brengen zodat de fabriek aan de strengste eisen zal voldoen. De expertise van Sentho is voor de klant van groot belang geweest voor het maken van de juiste keuzes. In januari 2018 zullen 2 supervisors van Sentho wederom vertrekken naar Egypte. Sentho ontzorgt haar klanten en zet hiermee een grote stap in internationale voedingsmiddelenindustrie. Sentho legt de standaard en dus de lat hoog en houden nauwlettend alle wereldwijde certificeringen zoals BRC, IFS, FSMA, SQF 2000 en de FSSC 2200 in de gaten, hierdoor lopen wij liever voor op de feiten en niet achter de feiten aan. Ook voor volgend jaar staan er al diverse trips naar het buitenland in de planning voor nog meer internationale projecten.

Read more
sandwichpanelen

Sentho renoveert carwash bij Gulf te Voerendaal

Gulf is een internationale producent en leverancier van brandstoffen en smeermiddelen voor de industrie en bedrijfs- en consumentenmarkt maar ook voor een schone heilige koe kan je terecht bij Gulf te Voerendaal. Bij al meer dan honderd landen over de hele wereld is het merk Gulf is aanwezig voor al meer dan 100 jaar.

In Nederland staat Gulf bekend als een toonaangevende aanbieder op het gebied van retail brandstofleveringen, maar om haar rechtstreekse leveringen van brandstoffen, smeermiddelen en AdBlue in diverse branches, zoals industrie, transport, aannemerij, loon- en grondverzetbedrijven. Tevens heeft Gulf een zeer groot marktaandeel in de levering aan de scheepvaart. Gulf heeft met talloze moderne tankschepen en tankauto’s haar distributie in eigen beheer.

Gulf reageert met technische innovaties en vernieuwingen zo ook met haar autowasstraat om de klant in een fijne en schone omgeving zijn auto te wassen. Bij Gulf Voerendaal maken ze gebruik in hun carwash van krasvrije borstels. De oude tegelwanden waren zeer ernstig vervuild door de afgelopen gebruiksjaren en zwaar beschadigd. Het glazuur van de tegels was door het intensieve gebruik van de wasstraat volledig aangetast en vergaan.

sandwichpanelenSandwichpanelen

Hierdoor hebben wij samen met de klant gekozen om de wanden te bekleden met 35 mm Wonderboard sandwichpanelen met een vulling van polystyreen. De sandwichpanelen zijn aan elkaar verbonden door middel van een veer. Tussen de sandwichpanelen is er gekozen voor een naadloze verbinden met 2-componenten epoxy. Hierdoor zijn de sandwichpanelen volledig waterdicht afgemonteerd. Dit is natuurlijk van essentieel belang bij ruimtes waar veel water en vocht is, iets wat uiteraard het geval is bij een autowasstraat en carwash.

Bestand tegen chemicaliën

Wonderboard is resistent tegen een groot aantal chemische producten, ook dit is van groot belang bij een carwash daar hier met veel chemie gewerkt wordt om de vuilste auto’s weer blikkend schoon te krijgen.

De afgelopen jaren heeft Sentho een zeer groot aantal autowasstraten, autowasboxen en carwashes mogen renoveren en nieuwbouwen. Ook hierin bewijst Sentho zich als waardige partner en bewijst Wonderboard zich als het beste product voor deze toepassing.

Read more
renovatie slagerij

Ambachtelijke renovatie voor De ambachtelijke dorpslagerij!

De ambachtelijke dorpsslagerij is opgericht door Henk en Willie van Vulpen in 1998 te Hooglanderveen. Henk van Vulpen is opgegroeid op het platteland en had op zeer jonge leeftijd al een passie voor het slagersvak. Henk had al snel het slagersvak onder de knie en groeide uit tot een echte chef slager en worstmaker. Henk zijn passie voor het slagersvak oefende hij uit bij slagerij van Asch in Soest. Daar was hij het meest te vinden in de worstmakerij, want dat was waar zijn hart lag.

Renovatie slagerij

Het maken van puur en ambachtelijke vleeswaren, maaltijden en panklaar vlees. In 1998 wist Henk zijn droom te verwezenlijken. Hij begon een eigen slagerij, worstmakerij en rokerij in één. De ambachtelijke dorpsslagerij groeide al snel uit tot een bekendheid in Hooglanderveen en omstreken, dat in 2008 een 2e vestiging werd geopend in Amersfoort-Vathorst. Na al die jaren was de slagerij toe aan een totale make over, om zo weer te voldoen aan alle strenge eisen om voedselveiligheid te kunnen blijven waarborgen.

Nieuwe hygiënische wanden en plafond

wandafwerking slager

Sentho heeft voor dit project de renovatie van de wandafwerking en plafondafwerking voor haar rekening genomen. De huidige wanden waren tegels en voor een gedeelte stalen sandwichpanelen. Om direct te kunnen verlijmen op deze ondergronden dient er voor montage alle wanden zeer goed te ontvetten.

Wanneer de cleaner is aangebracht op alle wanden is er binnen een record tempo de klus geklaard. Dit omdat de slager natuurlijk niet zo lang zijn winkel gesloten wilde hebben. Tegen het plafond hebben we een raamwerk gemaakt en daarna voorzien van speciale hygiënische vlakke kunststof panelen, wat naadloos aan elkaar sluit en zo een strak plafond maakt dat makkelijk schoon te maken is en antistatisch waardoor, er minder vuil aan blijft zitten dan bij een normaal plafond. Ook dit is weer uiteindelijk een project geworden waar de klant nog vele jaren van kan gaan genieten en overheerlijke ambachtelijke producten kan maken.

Read more
productieruimte afbouw

Totaalproject van A tot palingsound!

Sentho Hygiënische Afbouwprojecten opereert zowel nationaal als internationaal met heel veel mooie projecten, maar het realiseren van een productieruimte afbouw van A tot Z in Volendam heeft een speciale plek op ons lijstje gekregen.

De Ambachtelijke Volendammer had ons benaderd om een pand waar nog geen voedsel gerelateerde activiteiten plaats vond, dit hebben wij weten om te toveren tot een volwaardige productielocatie voor o.a. garnalenkroketen, palingkroketten en soepen volgens HACCP richtlijnen. Natuurlijk alles vis gerelateerd, want naast de palingsound staat Volendam bekend om haar vis!

Productieruimte afbouw

De Ambachtelijke Volendammer gaat op deze nieuwe locatie onder andere krokketten produceren met garnalen en paling. Voor de vloer is er gekozen voor een troffelvloer met een gemiddelde laagdikte van 3 tot 5 mm over de huidige gevlinderde cementdekvloer heen. In totaal ging dit om 180 m2 hygiënische vloerafwerking. De nieuwe vloer is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. De Sentho vloersystemen zijn ontwikkeld om vuil en de hechting van vuil te minimaliseren. Daarnaast eenvoudig te repareren bij eventuele beschadigingen. In de vloer op de eerste verdieping van het pand hebben we tevens diverse ACO RVS putten gemonteerd om het spoelwater weg te kunnen laten lopen. In het Sentho HACCP vloersysteem assortiment van hebben wij naast de troffelvloer; vloeistofdichte vloeren, zwevende PVC vloeren, gietvloeren en klikvloeren voor droge ruimtes.

Directe verlijming

directe verlijming

Naast de hygiënische vloerafwerking is er voor 450 m2 aan wandbekleding gekozen, uiteraard gekozen voor Wonderboard, simpelweg omdat dit de meest ideale oplossing is voor de directe verlijming. Het plafond is voorzien van een raamwerk waarna

we deze hebben bekleed met een hygiënisch en antistatisch vlak kunststof paneel. Doordat het pand is opgesplitst in een beneden en een bovenverdieping moest er een goederenlift worden geïnstalleerd om de toe en afvoer van de producten op de verdieping te krijgen.

Na het uitslijpen van een gat en het constructief verstevigen van de verdiepingsvloer is de hydraulische kolomlift gemonteerd, de lift kan een totaalgewicht van maar liefs 600 kg aan. Op de eerste verdieping is er naast de productie ruimte een kantine gerealiseerd voorzien van alle gemakken. Naast het keukenblok is er door Sentho een sanitaire ruimte gecreëerd en gemonteerd.

RVS stootplinten

stootplintOm de productie ruimte te koelen is er een airco geplaatst met een energie label A++.
Op de begane grond waar zich de expeditie bevind zijn er een koel en vriescel gemonteerd om alle producten in te kunnen vriezen. Op de 1e verdieping hebben we een blastchiller geplaatst. Deze kan het vlees van +90 graden binnen 90 minuten terug te koelen naar 3 graden. In de grote koelcel, waar het nodige palletverkeer aanwezig is, hebben we RVS stootplinten gemonteerd welke fungeert als aanrijdbeveiliging. De RVS stootplinten zijn gevuld met beton en epoxy en is extra verstevigd met een bewapening wat de stootplint maakt tot een robuust en hufterproef geheel.

Hiermee bewijst Sentho zich weer als totaalproject uitvoerder die turnkey de klant ontzorgt!

Read more
directe verlijming keuken

Sentho speelt grote rol bij nieuwbouwproject van evenementen locatie “De Bonte Wever” te Assen!

De toevoeging van onder andere 80 nieuwe hotelkamers, twee mega restaurants, een lobby, Grand Café, recreatieruimte, een nieuwe entree, een multifunctionele congres- en evenementenlocatie en meerdere (vergader)zalen maken De Bonte Wever in de toekomst een nog grotere landelijke speler op het gebied van hotellerie, evenementen en (zakelijke) bijeenkomsten.

Wat De Bonte Wever te Assen bijzonder maakt, is de fantastische all-in formule. De klant betaalt in Assen één vaste prijs voor een compleet arrangement. Het drinken en eten, toegang tot het subtropisch zwem- en saunaparadijs, de bowling, de fitness, de diverse spelactiviteiten en avondentertainment zijn bij de prijs inbegrepen. De bezoekers van De Bonte Wever kunnen ook op basis van logies en ontbijt kunt u bij ons terecht.

Directe verlijming keuken

directe verlijmingSentho is ingeschakeld om zorg te dragen voor het bekleden van 600 m2 Wonderboard 2,3 mm wandbekleding. Deze hebben we direct verlijmd tegen kalkzandsteen wanden. Uiteraard hebben we alle wanden eerst voorzien van een speciale en geurloze primer zodat we een optimale hechting kunnen garanderen van onze MS-polymeerlijm met het Wonderboard met de kalkzandsteen wand.

RVS-stootplinten

Achter het kookeiland hebben we gebruik gemaakt van een RVS plaat zodat de grote hitte van de gaspitten en frituur geen schade kunnen veroorzaken aan de wand. Om schade aan alle buitenhoeken in de keuken te voorkomen hebben we deze eerst voorzien van een RVS hoekprofiel, daartegen aan hebben we het Wonderboard gemonteerd en deze met een strakke 2-componenten verbinding aan elkaar verbonden.

2-componentenlijm verbinding

De verbinding tussen de platen is afgewerkt met de speciale 2-componenten verbinding. Vanuit deze nieuwe keukens zullen in combinatie met de bestaande keukens naar schatting enkele (honderd-) duizenden mensen een overheerlijk menu of buffet geserveerd krijgen.

Wij wensen De Bonte Wever en haar gasten veel plezier toe van alle nieuwe faciliteiten maar vooral van hun nieuwe Wonderboard keuken!

Read more
factory walls

Sentho Goes Egypt part 1!

In mid-August we were approached by one of the largest potato processors in the world to help them set up a factory in Egypt. Wonderboard direct bonding is also the most sustainable solution in this industry were a lot of water is used. The normal steel sandwich panels will eventually rust and become vulnerable when it comes to dents.

To prevent this from happening in the future, it was decided to immediately apply the new steel sandwich panels with Wonderboard. In addition to assembling the Wonderboard Sentho also supplies all the materials and tools that are necessary.

Sentho will take care of the supervision for the project. After months of preparation, last week we had the first meeting on site with the local contractor and client to discuss all preparations for the assembly of 12,000 m2 Wonderboard. This week there departed 3 containers of 40 ft by freighter from the port of Rotterdam to the port of Alexandria which will arrive around new years eve.

Together with the local contractor, staff will be trained in 2018 to ensure that the Wonderboard is installed properly and carefully. So that the plant can get the most stringent requirements. Sentho’s expertise has been of great importance to the customer for making the right choices. In January 2018, 2 supervisors from Sentho will again depart for Egypt. Sentho relieves its customers and will make a big step in the international food industry. Sentho sets the standard and is always monitoring all global certifications such as BRC, IFS, FSMA, SQF 2000 and the FSSC 2200, so we prefer to anticipate the facts.

Also for 2018 there are several trips abroad in the planning for even more international projects.

 

Read more
productieruimte afbouw

Meervoudig Nederlands Kampioen rookworst “slagerij Knobbout” ook overtuigd van Sentho!

De al meer dan 250 keer bekroonde slagerij Knobbout had meer ruimte nodig voor het produceren van haar landelijk bekende worsten. Hiervoor, heeft slagerij Knobbout een bestaand pand in Buren gekocht en volledig laten renoveren door Sentho.

In 1935 begon dhr. Dik Knobbout op de fiets met het bezorgen van vlees in de omgeving van Buren en omstreken, waar hij later zich vestigde in Erichem. De zoon van Dik Knobbout nam de zaak over en deelde dezelfde principes om op dezelfde manier verder met het slachten van vee en het roken en maken van vleeswaren en worst. Sinds 2001 is Arno Knobbout de eigenaar en verder gegaan in Buren en later kwam daar ook een winkel bij in Culemborg & Tiel op het winkelcentrum Kwadrant. Arno Knobbout word vandaag de dag bijgestaan door zijn zonen William en Ruben.

Nieuwe productieruimte

Het pand in Buren, waar eerst kooikarpers werden verkocht, was niet ingericht voor het maken van worst. Hiervoor, schakelde dhr. Knobbout ons in, voor advies en realisatie van wand, vloer en plafond. In de meeste gevallen kwamen we met de wanden uit op directe verlijming van Wonderboard tegen bestaande tegelwanden. Tevens hebben we enkele ruimtes op gesplitst door middel van een scheidingswand voorzien van Fermacel, daarna direct verlijmd met Wonderboard. Voor het plafondsysteem is er gekozen voor een vlak kunststof paneel welke naadloos aan elkaar verbonden kan worden en welke voorzien is van een speciale antistatische laag om vuil goed af te stoten.

vloeistofdichte vloerafwerking

Voor het vloersysteem is gekozen voor een PVC vloeistofdichte vloer gekozen. Op de vloer kan een verklaring vloeistofdicht voorziening (voorheen PBV) worden afgegeven door de stichting Infrastructuur kwaliteitsborging Bodembeheer (SIKB). Een vloeistofdichte vloerafwerking is brandvertragend, anti-slip, zeer slijtvast, vloeistofdicht, chemisch bestendig, warmte en geluidsisolerend, milieuvriendelijk, stoot- en krasbestendig. Kortom, de juiste vloer voor bij slagerij Knobbout. De blauw gekleurde voeg geeft een schone en frisse look aan het geheel. De opmaat gemaakte Sentho pendeldeuren met RVS ophanging zorgt voor de perfecte HACCP waardige afsluiting van de ruimtes.

Wij wensen Slagerij Knobbout veel plezier met hun nieuwe hoogwaardige en foodsafe productieruimte!

Read more
doucheruimte zwembad renovatie

Sentho renoveert douchruimtes in het oudste zwembad van Nederland “Het Zuiderbad” te Amsterdam!

Het gebouw van het Zuiderbad in Amsterdam werd in 1897 gebouwd door de architect Jonas Ingenohl en was voor die tijd een zeer modern gebouw. Van 1897 tot 1912 werd het gebouw gebruikt door een rijwielschool, in deze jaren was het de grootste overdekte rijwielschool van Nederland, na het faillissement van de rijwielschool werd er een showroom in gevestigd. Tussen 1912 en 1978 was het in handen van een particulier.

Omdat het gebouw niet gebouwd is om als zwembad te fungeren werd er op de vloer een waterbassin gezet met daarin 700.000 liter water. De bezoekers moesten toen dus eerst een trap op om in het zwembad te kunnen komen. Daar er in 1978 het bezoekersaantal dermate laag was wilde de gemeente Amsterdam van het bad af. In 1978 en 1979 was het in handen van de vrienden en vriendinnen van het Zuiderbad. En in de jaren 1979 en 1980 is er een renovatie geweest van het bad waarna het in handen is gekomen van de Gemeente Amsterdam. Gelukkig wisten de stichting Vrienden en Vriendinnen van het Zuiderbad de gemeente Amsterdam te overtuigen het historische bad toch te behouden. Het Zuiderbad verscheen ook in een aflevering van Baantjer “De Cock en de natte dood”!

Doucheruimte zwembad renovatie

De tegels in de doucheruimte waren aan vervanging toe, hierdoor heeft de gemeente Amsterdam gekozen om de tegels te laten voorzien van Wonderboard. Zij maakte de keuze aan de hand van duurzaamheid, hygiënisch oogpunt en de snelheid van de montage van het Wonderboard door Sentho b.v. Het oude plafond bestond uit stucwerk wat schimmels aantrekt en vocht absorbeert, hierdoor moest het plafond meerdere malen per jaar opnieuw geschilderd worden. Sentho heeft hiervoor een mooi systeemplafond gemonteerd met uitneembare Wonderboard systeemplafond tegels en met een dikte van 2,3 mm . De Wonderboard systeemplafond tegels zijn makkelijk schoon te maken en absorberen niet waardoor schimmels geen kans krijgen zichzelf te nestelen. Na deze doucheruimte zwembad renovatie kunnen het historische Zuiderbad, de inwoners van Amsterdam en vele bekende Nederlanders genieten van jarenlang waterpret.

 

Read more