Wonderboard

wonderboardVoor hygienische wand- en plafondbekleding maken wij veelvuldig gebruik van het merk Wonderboard. Dit merk is marktleider op het gebied van hygienische wanden en plafonds volgens HACCP-richtlijnen. Wij en onze klanten zijn stuk voor stuk erg tevreden over het product en het totale eindresultaat.

Verschillende producten

Wonderboard biedt tal van oplossingen voor wanden en plafonds. Alle producten voldoen aan HACCP-richtlijnen en bieden een onderhoudsarme oplossing. De toepassingsgebieden van Wonderboard zijn alle bedrijven waar voedsel mee gewerkt wordt in welke vorm dan ook. Bedrijven die zich bezighouden met voedselverwerking (bakkers, slagers en keukens) maar ook bedrijven die zich bezighouden met het bereiden, verwerken, behandelen, verpakken, vervoer of distributie gerelateerd aan voedsel.

Wanden

Plafond

 

 

Kenmerken Wonderboard

Wonderboard producten zijn marktleider als het gaat om wand- en plafondafwerking voor ruimtes waar hygiëne een (grote) rol speelt.  Steeds meer bedrijven zoals voedselverwerkingsbedrijven (bakkers, slagerijen of keukens) maar ook bedrijven die zich bezighouden met bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer of distributie van producten wordt Wonderboard veelvuldig toegepast. De eindgebruikers zijn stuk voor stuk te spreken over het product, dit komt mede door de volgende eigenschappen:

HACCP scheidingswandSlagvast
In ruimtes waar gewerkt wordt, bestaat de kans dat er producten of machines tegen de wanden aan stoten. Dit is geen enkel probleem voor de Wonderboard producten. De producten zijn slagvast waardoor ze goed tegen een stootje kunnen!

Thermisch stabiel
In bedrijfsruimtes wordt soms gewerkt in extreme temperaturen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld koel- en vriescellen voor lage temperaturen of ovens die hoge temperaturen genereren. Wonderboard is ideaal voor het gebruik bij deze temperaturen. De panelen zullen geen sterkte verliezen bij temperaturen van -50°C en +100°C. Zelfs vet spetters van boven de 100°C zijn geen probleem, de panelen verliezen pas sterkte wanneer het gehele paneel zich boven of onder deze temperaturen bevindt.

 

Onderhoudsarm
Wat is er nou makkelijker dan onderhoudsarme wanden en plafonds? Wonderboard vergt amper onderhoud, het is alleen zaak om de panelen schoon te houden zodat ze de uitstraling en eigenschappen kunnen behouden. Bij bijvoorbeeld een tegelwand moet je opnieuw voegen of bij stalen wanden kan er roest optreden waardoor je een renovatie niet kan uitsluiten.

Duurzaam en flexibel
Wonderboard is gemaakt van een speciaal type polyesterhars van hoge sterkte, gecombineerd met een glasvezel versterkte fiberglas om de panelen de duurzaamheid en flexibiliteit te geven. De levensduur van de panelen is vele jaren. Doordat er geen massief materiaal wordt gebruikt zijn de wonderboard panelen buigzaam, waardoor je ook op gebogen ondergronden dit product kan toepassen.

Water- en vuilafstotend
Wonderboard panelen zijn zo gefabriceerd dat water en vuil geen partij zijn! De panelen hebben een reliëf in het gestructureerde oppervlak, waardoor ten eerste; water en vuil zal zich moeilijk kan nestelen en ten tweede; door dit reliëf zal water eraf rollen in plaats van glijden waardoor het vuildeeltjes met zich meeneemt. Dit heet het “zelfreinigende effect”.

Schimmel- en bacteriewerend
Cleanroom plafondHet is zaak om de groei van micro-organisme (bacteriën en schimmels) te beperken of zelfs te voorkomen. De oplossing vind je in Wonderboard. Dankzij de functioneel gestructureerde oppervlak kunnen micro-organismes zich moeilijk nestelen. Toch is het zaak om de oppervlaktes regelmatig te reinigen en te ontdoen van micro-organisme, dit is ideaal door het gestructureerde oppervlakte waardoor je in bijna elke hoek inval het vuil kan bereiken en bestrijden.

Maximale hygiëne
De Wonderboard producten voldoen aan alle hoge kwaliteitseisen. Zo voldoen ze aan de HACCP-richtlijnen die bedrijven moeten opstellen voor mogelijke risico’s voor besmettingen en hebben een ISO certificatie voor kwaliteitsmanagementsysteem en het milieumanagementsysteem. Dit bewijst maar eens dat micro-organisme zoals bacteriën en schimmels geen kans hebben.

 

Geen ruimte verlies
directe verlijming
De polyesterplaten van Wonderboard zijn 2,3mm dik waardoor er geen ruimte verlies ontstaat. Dankzij een directe verlijming kunnen de panelen op de bestaande wand worden bevestigd. Kies je voor wanden met isolerende waarde dan heb je wel te maken met ruimte verlies omdat deze panelen een grote dikte hebben ter behoeve van de isolatie.

 

 

 

Benieuwd naar Wonderboard en Sentho? Vraag hier een gratis proefpakket aan!