Chinees restaurant getroffen door aardbeving

Aardbeving bestendige wanden

Doordat er in Groningen veel aan gaswinning wordt gedaan blijft de grond beven. Zoals het er nu uitzien zal het nog wel even doorgaan deze gaswinning. Dit heeft er ook mee te maken omdat het Groningse gasveld een van de grootste ter wereld is en leverde vorig jaar alleen al 15 miljard Euro op. Door deze aardbevingen hebben enorm veel restaurants, slachthuizen, bakkerijen kortom allerlei bedrijven in de voedingsindustrie een probleem omdat de tegels scheuren, wanden scheuren, vloeren scheuren en deze wordt afgekeurd door de VWA. Sentho heeft hiervoor de oplossing doordat onze wanden niet alleen beresterk zijn maar ook nog eens flexibel, hierdoor kan de wand in takt blijven voor als er weer een aardbeving ontstaat. Wonderboard wanden en plafonds zorgen ervoor dat de wanden in takt blijven. De glasvezelversterkte panelen kunnen zelf haast onmogelijk scheuren en als en vervolgens een aardbeving plaats vindt dan vangen de Wonderboard panelen dit uitstekend op en eventuele naden die open gaan staan zijn heel eenvoudig te repareren zonder hoge kosten. Dit Chinese restaurant dacht er ook zo over en is daardoor voorzien van het Wonderboard systeem. De eigenaar was het zo enorm zat dat de muren elke keer weer kapot gingen en de tegels ervan kwamen zetten.

Voor nieuwbouw en renovatie
HACCP kent zijn oorsprong in de Amerikaanse ruimtevaart. Hygiëne is in de ruimtevaart van groot belang. Want het mislukken van een missie door voedselvergiftiging dient ten koste van alles te worden voorkomen. In nieuwbouw projecten biedt Wonderboard de meest ideale oplossing vanwege zijn duurzaamheid. (Dubo). Naast het hygiënisch inrichten en afwerken van nieuwe ruimten, is Wonderboard ook uitermate geschikt voor het moderniseren en renoveren van bestaande gebouwen. Het kan direct verlijmd worden tegen oude tegelwanden. Omdat het Wonderboard slechts 2,3 mm dik is voorkomt men ruimteverlies. Ruimten die zijn bekleed met oude verroeste sandwichpanelen, ogen in een mum van tijd weer als nieuw. In situaties waar het onmogelijk is om gebruik te maken van directe verlijming, wordt eerst een gewolmaniseerd houten raamwerk aangebracht, waar vervolgens Wonderboard tegenaan wordt gezet.

Voor restaurants leveren en monteren wij hygienische haccp oplossingen waaronder een vloeistofdichte vloer, stootplinten, haccp wanden, haccp plafond, haccp vloer, zwevende vloer, aanrijdbeveiliging, deurkozijnen, pendeldeuren, kunststof kozijnen, kunststof plinten, klikvloer en  strokengordijnen