wandafwerking wasserij

Sentho renoveert glazenwasserij bij van Schaik in Montfoort!

Sentho kreeg de mogelijkheid de glazenwasserij te renoveren. De wanden waren voorzien van een coating welke enorm had geleden en door de grote vochtigheid was los gekomen van de gestucte muur. Dit soort situaties zien wij iedere dag weer en is een van de grote nadelen met coating. Het gaat op den duur afbladeren.

Wandafwerking wasserij

wandafwerking wasserijWe hebben de wanden hebben we eerst voorzien van Fermacel. Een vezel gebonden plaat welke we op de wand is geschroefd. Daarna hebben we de Fermacel platen voorzien van een primer zodat we een betere hechting hebben op de Fermacel platen. Daarna hebben we wanden voorzien van de Wonderboard fiberglass reinforced panels (FRP). De verbindingen en de binnenhoeken zijn voorzien van een 2-componenten epoxy. Van Schaik heeft zelf de vloer nog een op knap beurtje gegeven door deze nog te voorzien van een 2 componenten verf zodat het geheel er weer allemaal lekker fris uitziet. Het leiding werk is naderhand op de wand gemonteerd zodat hier de nieuwe osmose machine kan worden aangesloten. De wandafwerking wasserij heeft nu een hygiënische uitstraling dat goed tegen een stootje kan! 

 

Schone glazen

Drankengroothandel en partyverhuur van Schaik dranken is een zelfstandige groothandel met leverancies van dranken en toebehoren aan: horeca, bedrijven, scholen, sportkantines, instellingen, verenigingen etc. Ze leveren verschillende bieren op fust en hebben met Warsteiner Benelux een nauw samenwerkingsverband betreffende leveranties van fust en kelderbier. Al 15 jaar hebben ze hun eigen merk Onder de Boomjes Bier. Een heerlijk bier voor de echte levensgenieter. De fusten zijn beschikbaar van 20, 30 en 50 liter maar ook tankbier kunnen wij leveren. De nieuwe glazenwasmachine kan er wat ons betreft in zodat drankengroothandel van Schaik in Montfoort weer vele jaren alle feesten, partijen en bedrijven weer kan voorzien van schone glazen en een voortreffelijk gezellig feest in de hele regio.

 

Benieuwd naar wat wij kunnen betekenen? Of heeft u ook een glazenwasserij die een opfrisbeurt kan gebruiken? Vraag hier een proefpakket aan van ons assortiment. Wij helpen u graag verder!

 

 

Read more
doucheruimte renovatie

Nudistencamping “Achter ut Huus” kiest voor glasvezel versterkt polyester in natte cellen!

In het noordoostelijke puntje van Noord-Brabant zit de Naturistencamping ‘Achter ut Huus’, Waar al bijna 25 jaar de familie Cuppen er voor zorgdraagt dat op de kleine camping het de gasten aan niets ontbreekt. De camping is een voormalig boerenbedrijf en biedt veel ruimte, ook voor sport en spel, zowel binnen als buiten. Voor zowel als oud is er genoeg te beleven op de Brabantse nudistencamping. Of men nu een weekend of een aantal weken ‘Achter ut Huus’ verblijft de familie Cuppen zorgen voor een rustige en fijne tijd!

Doucheruimte renovatie, voorzien van nieuwe wanden, plafond en vloer

De doucheruimte renovatie was op zijn plaats, ook al waren de behoorlijk verouderd tegelwanden nog prima bruikbaar, de uitstraling daarentegen was onhygiënische. Toch wilde de familie Cuppen zich klaar maken voor de toekomst. De wanden, vloer en plafond zijn allemaal aangepakt bij deze doucheruimte renovatie. Het mooie aan dit project is dat we de oude elementen van de schuur in takt hebben gelaten. Zo hebben we dus oud met nieuw weten te combineren en de look en feel van de nostalgische schuur terug laten komen in het geheel. De vloer is voorzien van een epoxy en er is een hygiënische plint is opgesmeerd tegen de wand zodat er een mooie strakke waterdichte oplossing ontstaat. Er is een toilet gecreëerd met een bestaande toiletsysteemwanden. Het toiletreservoir is volledig omkist en daarna bekleed met Wonderboard glasvezel versterkt polyester waarna een hangtoilet is geïnstalleerd.

Directe verlijming

directe verlijmingDoor de opdrachtgever is na installatie van de wanden een op maat wandmeubel gemaakt met wasbakken e.d. Deze is afgehangen aan de Wonderboard wanden. Dit is mogelijk en kan zonder problemen daar de Wonderboard direct is verlijmd en het de kracht van de huidige wand heeft overgenomen. Ook hier zijn de onderlinge verbindingen door middel van 2 componenten epoxy gemaakt. Met als groot voordeel ten opzichte van siliconenkit dat de 2 componenten lijm geen schimmel aantrekt en absorbeert.

Kortom een prachtig project ook al was het kleinschalig, wij zijn er trots op!

 

Read more

Renovatie Bakkerij Bèr Vogels te Gemert kers op de taart!

Bakkerij Bèr Vogels is al ruim 80 jaar een begrip in Gemert en ver daar buiten. Ze streven altijd naar de beste kwaliteit, daarom laten ze hun producten beoordelen door het NBC. Het NBC staat voor Nederland Bakkerij Centrum met als uiteindelijk doel dat de consument de bakker ziet als betrouwbaar en eerlijk. Het streven is de consument dagelijks laten genieten van heerlijke bakkerijproducten. Tevens zorgt het NBC ervoor dat de marktpositie van bakkerijondernemers versterkt. Dit doen ze met veel kennis en ervaring op het gebied van product, proces, voedselveiligheid, productinformatie, gezondheid en marketing.

Renovatie wanden

Sentho had het voorrecht om bij Bakkerij Bèr Vogels ruim 130 m2 wanden te bekleden. Deze renovatie wanden wordt gedaan met 2,3 mm Wonderboard glasvezelversterkte polyester, ook wel FRP genoemd. De wanden bestonden eerst uit cel betonblokken en metselwerk en sommige gedeeltes waren betegeld. Het betrof hier een opslagruimte welke de Bakkerij ook hygiënisch wilde hebben omdat ze altijd streven naar perfectie!

Hygiënische plafondafwerking

Het plafond bestond uit een systeemplafond met oude gipsvezelplaten. Deze platen hebben we vervangen met eveneens 2,3 mm Wonderboard glasvezelversterkte polyester platen. Wonderboard oplossing in een systeemplafond is naast dat het er strak uitziet ook nog eens zeer makkelijk te onderhouden. De platen kunnen voor reiniging uit het systeemplafond gehaald worden en gereinigd worden in een grote vaatwasser of afgespoten met een hogedrukreiniger. Wij wensen Bakkerij Bèr Vogels veel plezier met het mooie eindresultaat waar ze wat ons betreft nog 80 jaar of langer van mogen genieten! De renovatie wanden en plafond heeft er tevens voor gezorgd dat het eenvoudig te reinigingen is.

De warme broodjes gaan over de toonbank

Inmiddels heeft Bakkerij Bèr Vogels 4 filialen waarvan 2 filialen in Gemert, 1 in Handel en 1 in Elsendorp. Deze zijn inmiddels in goede handen van de zoon van Bèr Vogels namelijk Bob Vogels. 1 van de specialiteiten van Bakkerij Vogels is de krol. Het witte broodje met anijssmaak in de vorm van een krul. “Al in september beginnen de mensen ernaar te vragen en dat loopt door tot kerstmis met een grote piek rond de Sinterklaas. In december verkopen ze er al gauw zo’n vijfenzestig duizend, daarnaast hebben we ook de worstenbroodjes als specialiteit waarvan er alleen in de maanden november en december al ruim 100 duizend over de toonbank gaan.” aldus de Gemertse bakker!

Read more
bakkersvak Gorinchem

Bakkersvak voor Sentho een groot succes!

Ieder jaar is Sentho terug te vinden op de Bakkersvak. Afgelopen zondag en maandag was het ook weer zo ver. Dit keer werd de Bakkersvak georganiseerd in de evenementenhal in Gorinchem en niet zoals voorgaande jaren in de Autotron in Rosmalen. Het voordeel van de evenementenhal in Gorinchem is dat het ruim opgezet is wat het een stuk overzichtelijker maakt dan in Rosmalen. Deze 7e editie van de Bakkersvak was niet alleen voor bakkers maar ook voor de bij producerende bedrijven een lust om te bezoeken.

Sentho Experience Center

Er werden dit jaar diverse prijzen uitgereikt. Zo was er een Gelato Festifal Challenge! Waar dhr. Kees Baars werd uitgeroepen tot winnaar van 2018! Hans Heilo van het Nederlands Patisserie Team gaf een waanzinnige demonstratie van een tarte tartin. De Winnaar van de Dutch Pastry Award werd dit jaar Esther Faasen. Sentho was op de Bakkersvak uiteraard te vinden met haar Experience Center, waar we iedere beurs weer lovende woorden over krijgen van zowel klanten als prospects. We kunnen met onze Experience Center een duidelijk beeld scheppen van onze werkzaamheden en expertise. Tevens is de Bakkersvak ieder jaar ook weer een moment om in contact te komen met relaties waar we in het verleden naar tevredenheid werk hebben verricht.

Wij zijn aanwezig op nog meer beurzen!

De bezoek agenda is de komende maand weer goed gevuld met prospect die advies wensen over de diverse mogelijkheden en oplossingen op het gebied van wanden, vloeren en plafonds voor renovatie en nieuwbouw. Heeft u ons niet kunnen spreken op de Bakkersvakbeurs dan kunt u ons dit jaar vinden op de VIV beurs in de jaarbeurs in Utrecht maar ook op de Slavakto. En uiteraard kun u ons altijd uitnodigen voor een vrijblijvend gesprek. Wij komen graag naar u toe met onze Experience Center! Dan kunnen wij samen met u streven naar perfectie in uw productie omgeving.

Read more
nieuw plafond

Nieuw Wonderboard plafond bij Corbion!

Voedingsmiddelen producent Corbion wat in het verleden beter bekend was onder de naam Centrale Suiker Maatschappij (CSM) telt op het ogenblik bijna 2000 medewerkers wereldwijd en is de wereldwijde marktleider in onder andere melkzuur, melkzuurderivaten en is een toonaangevend bedrijf in functionele enzymmengsels, mineralen, vitamines en emulgatoren.

Nieuw plafond

nieuw plafond hygienischCorbion ontwikkelt oplossingen voor duurzame ingrediënten om er voor te zorgen dat de kwaliteit van leven voor mensen vandaag de dag en voor de toekomst te verbeteren. Sentho werd benaderd door een adviesbureau welke van Corbion opdracht had gekregen te zoeken naar een oplossing voor hun probleem in een van de laboratoria. Het plafond voldeed niet aan de hoge eisen die Corbion hier stelt.

De ruimte had veel obstakels zoals leidingwerk voor perslucht, elektra en water. Deze wilde ze graag voor zover als mogelijk was weggewerkt hebben met een geheel nieuw plafond.
Tevens hing er in het midden van de ruimte een grote koelmotor. Het plafond hebben we volledig voorzien van een 35 mm Wonderboard sandwichpanelen plafond. De panelen zijn aan elkaar verbonden door middel van een 2-delig omega profiel. Alle leidingen zij mooi weggewerkt zodat hier geen vuil meer kan ophopen in deze laboratorium ruimte.

Eenvoudige reiniging

Naast persoonlijke hygiëne zoals kleding, schoeisel, haar en nagels is de aankleding van een laboratorium ruimte minstens zo belangrijk. Door het gebruik van Wonderboard 35 mm sandwichpanelen als nieuw plafond is de ruimte makkelijker reinigbaar en zal vuil en bacteriën zich veel minder hechten dan op een normale ondergrond zoals stalen sandwichpanelen, tegels of het gebruik van Trespa tegen de wanden of het plafond. De vulling van het Wonderboard 35 mm sandwichpaneel zorgt tevens voor een isolerende werking zodat de temperatuur in de ruimte constanter zal blijven.
Met deze renovatie is deze ruimte weer volledig up to date voor de komende jaren. Tevens zal het plafond een kostenbesparing opleveren m.b.t. schoonmaak. Een win situatie voor klant en milieu!

Read more
sentho uden

Sentho is verhuisd naar nieuw onderkomen op A-locatie in Uden

Na bijna drie jaar gestationeerd te zijn geweest aan de Neutronenlaan 44 in Uden was het 9 februari zover. Wegens de explosieve groei die Sentho afgelopen jaar heeft meegemaakt waren we uit ons jasje gegroeid op de oude locatie. De nieuw locatie is aan de Industrielaan 21 en bevind zich op 1 van de drukste toevoerwegen naar het industrieterrein van Uden. Dagelijks rijden er honderden auto’s , waarvan een deel woon- werkverkeer is voorbij aan onze nieuw locatie.

De nieuwe locatie

sentho udenAan de Industrielaan vind u naast Sentho ook bedrijven als Wiltec, Ad  Bouw, Siba en de Praxis. Op de nieuwe locatie, welke zich op de bovenste verdieping van het pand bevind, hebben we naast meer kantoorruimte een ruime presentatieruimte en showroom om iedereen te woord en te informeren. Tevens zal de presentatieruimte worden gebruikt als opleidingscentrum voor onze monteurs en personeel maar ook voor onze wederverkopers en zakenpartners. Wenst u gebruik te maken van meer advies over montage en verkoop van onder andere Wonderboard dan is dat uiteraard mogelijk. Het industrieterrein van Uden vormt binnen de regio Uden Veghel een belangrijke publiekstrekker op het gebied van winkelen. Uit recent onderzoek is gebleken dat Uden een grote regiofunctie in Brabant heeft als het gaat om consumenten maar ook voor bedrijven. De industrie in Uden is ook zeer belangrijk voor de werkgelegenheid in de regio. Uden is via de A50 makkelijk bereikbaar en centraal.

Het bakje koffie staat klaar!

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze nieuwe locatie waar we voorlopig weer even vooruit kunnen, wilt u langskomen op onze nieuwe locatie maak dan wel eerst even een afspraak via 085-4830920 of neem contact op via ons email adres op info@sentho.nl! Kortom de koffie staat niet klaar maar word speciaal voor u vers gezet!

Read more
haccp sandwichpanelen

Sentho goes Egypt part 2

Januari 2018 was het dan eindelijk zo ver! Deze maand is Sentho afgereisd met 2 supervisor naar het warme Egypte. Op het ogenblik is het overdag rond de 20 graden, kortom perfecte omstandigheden voor de montage van onze Wonderboard glasvezelversterkte polyester platen. In Egypte stonden er 12 monteurs klaar om de Wonderboard platen te gaan verwerken.

De uitleg werd volledig in het Engels gegeven en daarna vertaald naar het Arabisch. Na goed overleg en diverse instructies is er een start gemaakt met het plafond.

HACCP sandwichpanelen

De sandwichpanelen lagen op diverse bokken en zo konden we de panelen liggend verwerken. Uiteraard werden deze eerst goed ontvet en gereinigd voordat we de lijm konden aanbrengen. Door deze manier van verwerken heeft de lijm de tijd ook goed de tijd om uit te harden wat zorgt voor de meest optimale hechting voor onze Wonderboard lijm. De Sandwichpanelen werden daarna opgestapeld om te drogen. Na enkele dagen werden de onderlinge verbindingen afgewerkt door middel van onze unieke 2 componenten verbinding.

 

Het totale plafond heeft een oppervlakte van circa 5000 m2. De Egyptische monteurs zijn zeer vakkundig en bekwaam en na een week met onze supervisors aan het werk te zijn geweest hebben wij het volle vertrouwen dat ze het de komende weken ook zonder ons zullen redden. Over enkele weken zullen wij wederom met 2 supervisors richting Egypte vertrekken en dan zullen we een start maken met het verlijmen van het Wonderboard tegen de wanden. Uiteraard was er ook nog wat tijd voor ontspanning en konden we Egypte niet verlaten zonder een bezoek aan de drie piramides van Gizeh en Cheops. Beide staan sinds 1979 ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Sentho blinkt uit in haar manier van werken zowel voor de nationale als de internationale markt. Ook in Egypte voor een van de grootste aardappelverwerkers van de wereld.

 


The time has come, January 2018! This month Sentho traveled with 2 supervisors to North Africa  more specific to Egypt. To refresh your mind, we are here for a big installing job for a hygienic factory dat process potato’s. At the moment it is around 20 degrees during the day, the perfect conditions for mounting our Wonderboard glass fiber reinforced polyester sheets for a hygienic result to produce food related products.

In Egypt there were 12 mechanics ready to mount the Wonderboard plates. The explanation was given entirely in English and then translated into the Egyptian language. After careful consultation and various instructions, a start has been made with the ceiling. The sandwich panels were on various tables and so we were able to process the panels lying down. Of course, these were first properly degreased and cleaned before we could apply the glue.

Thanks to this method of processing, the adhesive also has the time to harden, which ensures the most optimal adhesion for our Wonderboard glue. The sandwich panels were then piled up to dry. After a few days the interconnections were finished by means of our unique 2-component connection.

The total ceiling has an area of ​​approximately 5000m2. The Egyptian mechanics are very skilled and competent and after a week of working with our supervisors we are confident that they will survive without us in the coming weeks. In a few weeks time we will leave with two supervisors to Egypt and then we will make a start with gluing the Wonderboard against the walls. Of course there was also some time for relaxation and we could not leave Egypt without a visit to the three pyramids of Giza and Cheops. Both are also on the UNESCO World Heritage List since 1979.

Read more
Senthantisch jaar

Terugkijken op een Senthastisch jaar!

Het eind van het jaar is nu echt duidelijk in het zicht en 2017 gaat bij ons Sentho de boeken in als een Senthastisch jaar. Niet alleen hebben we er meerdere collega’s bij gekregen maar heel veel nieuwe bedrijven die ons afgelopen jaar hebben ingeschakeld voor het renoveren of nieuwbouwen van diverse projecten. Bij een groot aantal van deze projecten is er voor Sentho gekozen vanwege de manier van werken, het ontzorgen en het brede pakket van producten dat wij aanbieden.

De variatie en diversiteit van de bedrijven die ons afgelopen jaar hebben benaderd was ook zeer breed. Van bakker tot broodfabriek, van slager tot slachthuis, van visboer tot visafslag kortom alle facetten in de voedingsindustrie hebben de revue gepasseerd in 2017. Ook diverse laboratoria en autowasstraten zagen in ons de juiste partner! In 2017 is Sentho ook gevraagd voor diverse internationale projecten waarvoor we in 2018 de supervisie en levering van materialen voor gaan verzorgen. Klanten en prospects konden ons afgelopen jaar vinden op diverse beurzen door het hele land zoals de bakkersvak, de bouwbeurs en de visbeurs. Daarnaast maakten ze ook kennis met onze werkwijze en materialen via diverse grootschalige direct mailingen.

Wat brengt 2018? Helaas kunnen wij ook niet de toekomst voorspellen maar we kunnen al wel zeggen dat we ook voor 2018 een drukke beurs agenda hebben. De eerste beurs start al direct in de eerste maand van het jaar, waar we van 8 tot en met 11 januari te vinden zijn op de Horecava op stand nummer 03.302! Dan volgen op volgorde van datum de Bakkersvak te Gorinchem, De VIV beurs te Utrecht en de Slavakto welke ook in de Jaarbeurs te Utrecht is. Diverse nieuwe producten zullen ook worden gelanceerd zoals de SenTile (glasvezel versterkte polyester platen met tegelmotief) en speciale hygiënische aanrijdbeveiliging! Wij verwachten dat 2018 naast een druk jaar ook een succesvol jaar zal worden en hopen dat ook weer aan ons zal denken!

Van vrijdag 22 december tot en met dinsdag 2 januari 2018 zullen wij gesloten zijn daarna staan we weer het hele jaar voor iedereen klaar!

Vanuit Uden wensen wij u een prettige feestdagen toe en een knallend 2018!

Read more
fabriekswanden

Sentho B.V. goes Egypt part 1

Medio Augustus zijn wij benaderd door een van de grootste aardappelverwerker ter wereld om hun te helpen met het opzetten van een fabriek in Egypte. Wonderboard directe verlijming is ook in deze industrie de meest duurzame oplossing daar er in dit soort branches veel water gebruikt wordt waardoor normale stalen sandwichpanelen op den duur gaan roesten en kwetsbaar zijn als het gaat om deuken.

Om dit voor de toekomst te voorkomen is ervoor gekozen om nieuwe stalen sandwichpanelen direct te bekleden met Wonderboard. Sentho zal naast het leveren van alle materialen en gereedschappen, welke nodig zijn voor het monteren van het Wonderboard, zorg dragen voor de supervisie en begeleiding van het project.

Leveren hygiënische afbouwmaterialen

Na maandenlange voorbereiding was het afgelopen week de eerste meeting on site met de lokale aannemer en klant om alle voorbereidingen door te spreken voor de montage van maar liefs 12.000 m2 Wonderboard. Tevens zijn er deze week 3 containers van 40 ft. per vrachtschip vertrokken vanuit de Rotterdamse haven naar de haven van Alexandrië welke daar rond oud en nieuw zal aanmeren.

Ontzorgen en realiseren van A tot Z

Samen met de lokale aannemer zal het personeel in 2018 worden opgeleid om de montage van het Wonderboard goed en zorgvuldig aan te brengen zodat de fabriek aan de strengste eisen zal voldoen. De expertise van Sentho is voor de klant van groot belang geweest voor het maken van de juiste keuzes. In januari 2018 zullen 2 supervisors van Sentho wederom vertrekken naar Egypte. Sentho ontzorgt haar klanten en zet hiermee een grote stap in internationale voedingsmiddelenindustrie. Sentho legt de standaard en dus de lat hoog en houden nauwlettend alle wereldwijde certificeringen zoals BRC, IFS, FSMA, SQF 2000 en de FSSC 2200 in de gaten, hierdoor lopen wij liever voor op de feiten en niet achter de feiten aan. Ook voor volgend jaar staan er al diverse trips naar het buitenland in de planning voor nog meer internationale projecten.

Read more
sandwichpanelen

Sentho renoveert carwash bij Gulf te Voerendaal

Gulf is een internationale producent en leverancier van brandstoffen en smeermiddelen voor de industrie en bedrijfs- en consumentenmarkt maar ook voor een schone heilige koe kan je terecht bij Gulf te Voerendaal. Bij al meer dan honderd landen over de hele wereld is het merk Gulf is aanwezig voor al meer dan 100 jaar.

In Nederland staat Gulf bekend als een toonaangevende aanbieder op het gebied van retail brandstofleveringen, maar om haar rechtstreekse leveringen van brandstoffen, smeermiddelen en AdBlue in diverse branches, zoals industrie, transport, aannemerij, loon- en grondverzetbedrijven. Tevens heeft Gulf een zeer groot marktaandeel in de levering aan de scheepvaart. Gulf heeft met talloze moderne tankschepen en tankauto’s haar distributie in eigen beheer.

Gulf reageert met technische innovaties en vernieuwingen zo ook met haar autowasstraat om de klant in een fijne en schone omgeving zijn auto te wassen. Bij Gulf Voerendaal maken ze gebruik in hun carwash van krasvrije borstels. De oude tegelwanden waren zeer ernstig vervuild door de afgelopen gebruiksjaren en zwaar beschadigd. Het glazuur van de tegels was door het intensieve gebruik van de wasstraat volledig aangetast en vergaan.

sandwichpanelenSandwichpanelen

Hierdoor hebben wij samen met de klant gekozen om de wanden te bekleden met 35 mm Wonderboard sandwichpanelen met een vulling van polystyreen. De sandwichpanelen zijn aan elkaar verbonden door middel van een veer. Tussen de sandwichpanelen is er gekozen voor een naadloze verbinden met 2-componenten epoxy. Hierdoor zijn de sandwichpanelen volledig waterdicht afgemonteerd. Dit is natuurlijk van essentieel belang bij ruimtes waar veel water en vocht is, iets wat uiteraard het geval is bij een autowasstraat en carwash.

Bestand tegen chemicaliën

Wonderboard is resistent tegen een groot aantal chemische producten, ook dit is van groot belang bij een carwash daar hier met veel chemie gewerkt wordt om de vuilste auto’s weer blikkend schoon te krijgen.

De afgelopen jaren heeft Sentho een zeer groot aantal autowasstraten, autowasboxen en carwashes mogen renoveren en nieuwbouwen. Ook hierin bewijst Sentho zich als waardige partner en bewijst Wonderboard zich als het beste product voor deze toepassing.

Read more
renovatie slagerij

Ambachtelijke renovatie voor De ambachtelijke dorpslagerij!

De ambachtelijke dorpsslagerij is opgericht door Henk en Willie van Vulpen in 1998 te Hooglanderveen. Henk van Vulpen is opgegroeid op het platteland en had op zeer jonge leeftijd al een passie voor het slagersvak. Henk had al snel het slagersvak onder de knie en groeide uit tot een echte chef slager en worstmaker. Henk zijn passie voor het slagersvak oefende hij uit bij slagerij van Asch in Soest. Daar was hij het meest te vinden in de worstmakerij, want dat was waar zijn hart lag.

Renovatie slagerij

Het maken van puur en ambachtelijke vleeswaren, maaltijden en panklaar vlees. In 1998 wist Henk zijn droom te verwezenlijken. Hij begon een eigen slagerij, worstmakerij en rokerij in één. De ambachtelijke dorpsslagerij groeide al snel uit tot een bekendheid in Hooglanderveen en omstreken, dat in 2008 een 2e vestiging werd geopend in Amersfoort-Vathorst. Na al die jaren was de slagerij toe aan een totale make over, om zo weer te voldoen aan alle strenge eisen om voedselveiligheid te kunnen blijven waarborgen.

Nieuwe hygiënische wanden en plafond

wandafwerking slager

Sentho heeft voor dit project de renovatie van de wandafwerking en plafondafwerking voor haar rekening genomen. De huidige wanden waren tegels en voor een gedeelte stalen sandwichpanelen. Om direct te kunnen verlijmen op deze ondergronden dient er voor montage alle wanden zeer goed te ontvetten.

Wanneer de cleaner is aangebracht op alle wanden is er binnen een record tempo de klus geklaard. Dit omdat de slager natuurlijk niet zo lang zijn winkel gesloten wilde hebben. Tegen het plafond hebben we een raamwerk gemaakt en daarna voorzien van speciale hygiënische vlakke kunststof panelen, wat naadloos aan elkaar sluit en zo een strak plafond maakt dat makkelijk schoon te maken is en antistatisch waardoor, er minder vuil aan blijft zitten dan bij een normaal plafond. Ook dit is weer uiteindelijk een project geworden waar de klant nog vele jaren van kan gaan genieten en overheerlijke ambachtelijke producten kan maken.

Read more
productieruimte afbouw

Totaalproject van A tot palingsound!

Sentho Hygiënische Afbouwprojecten opereert zowel nationaal als internationaal met heel veel mooie projecten, maar het realiseren van een productieruimte afbouw van A tot Z in Volendam heeft een speciale plek op ons lijstje gekregen.

De Ambachtelijke Volendammer had ons benaderd om een pand waar nog geen voedsel gerelateerde activiteiten plaats vond, dit hebben wij weten om te toveren tot een volwaardige productielocatie voor o.a. garnalenkroketen, palingkroketten en soepen volgens HACCP richtlijnen. Natuurlijk alles vis gerelateerd, want naast de palingsound staat Volendam bekend om haar vis!

Productieruimte afbouw

De Ambachtelijke Volendammer gaat op deze nieuwe locatie onder andere krokketten produceren met garnalen en paling. Voor de vloer is er gekozen voor een troffelvloer met een gemiddelde laagdikte van 3 tot 5 mm over de huidige gevlinderde cementdekvloer heen. In totaal ging dit om 180 m2 hygiënische vloerafwerking. De nieuwe vloer is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. De Sentho vloersystemen zijn ontwikkeld om vuil en de hechting van vuil te minimaliseren. Daarnaast eenvoudig te repareren bij eventuele beschadigingen. In de vloer op de eerste verdieping van het pand hebben we tevens diverse ACO RVS putten gemonteerd om het spoelwater weg te kunnen laten lopen. In het Sentho HACCP vloersysteem assortiment van hebben wij naast de troffelvloer; vloeistofdichte vloeren, zwevende PVC vloeren, gietvloeren en klikvloeren voor droge ruimtes.

Directe verlijming

directe verlijming

Naast de hygiënische vloerafwerking is er voor 450 m2 aan wandbekleding gekozen, uiteraard gekozen voor Wonderboard, simpelweg omdat dit de meest ideale oplossing is voor de directe verlijming. Het plafond is voorzien van een raamwerk waarna

we deze hebben bekleed met een hygiënisch en antistatisch vlak kunststof paneel. Doordat het pand is opgesplitst in een beneden en een bovenverdieping moest er een goederenlift worden geïnstalleerd om de toe en afvoer van de producten op de verdieping te krijgen.

Na het uitslijpen van een gat en het constructief verstevigen van de verdiepingsvloer is de hydraulische kolomlift gemonteerd, de lift kan een totaalgewicht van maar liefs 600 kg aan. Op de eerste verdieping is er naast de productie ruimte een kantine gerealiseerd voorzien van alle gemakken. Naast het keukenblok is er door Sentho een sanitaire ruimte gecreëerd en gemonteerd.

RVS stootplinten

stootplintOm de productie ruimte te koelen is er een airco geplaatst met een energie label A++.
Op de begane grond waar zich de expeditie bevind zijn er een koel en vriescel gemonteerd om alle producten in te kunnen vriezen. Op de 1e verdieping hebben we een blastchiller geplaatst. Deze kan het vlees van +90 graden binnen 90 minuten terug te koelen naar 3 graden. In de grote koelcel, waar het nodige palletverkeer aanwezig is, hebben we RVS stootplinten gemonteerd welke fungeert als aanrijdbeveiliging. De RVS stootplinten zijn gevuld met beton en epoxy en is extra verstevigd met een bewapening wat de stootplint maakt tot een robuust en hufterproef geheel.

Hiermee bewijst Sentho zich weer als totaalproject uitvoerder die turnkey de klant ontzorgt!

Read more
directe verlijming keuken

Sentho speelt grote rol bij nieuwbouwproject van evenementen locatie “De Bonte Wever” te Assen!

De toevoeging van onder andere 80 nieuwe hotelkamers, twee mega restaurants, een lobby, Grand Café, recreatieruimte, een nieuwe entree, een multifunctionele congres- en evenementenlocatie en meerdere (vergader)zalen maken De Bonte Wever in de toekomst een nog grotere landelijke speler op het gebied van hotellerie, evenementen en (zakelijke) bijeenkomsten.

Wat De Bonte Wever te Assen bijzonder maakt, is de fantastische all-in formule. De klant betaalt in Assen één vaste prijs voor een compleet arrangement. Het drinken en eten, toegang tot het subtropisch zwem- en saunaparadijs, de bowling, de fitness, de diverse spelactiviteiten en avondentertainment zijn bij de prijs inbegrepen. De bezoekers van De Bonte Wever kunnen ook op basis van logies en ontbijt kunt u bij ons terecht.

Directe verlijming keuken

directe verlijmingSentho is ingeschakeld om zorg te dragen voor het bekleden van 600 m2 Wonderboard 2,3 mm wandbekleding. Deze hebben we direct verlijmd tegen kalkzandsteen wanden. Uiteraard hebben we alle wanden eerst voorzien van een speciale en geurloze primer zodat we een optimale hechting kunnen garanderen van onze MS-polymeerlijm met het Wonderboard met de kalkzandsteen wand.

RVS-stootplinten

Achter het kookeiland hebben we gebruik gemaakt van een RVS plaat zodat de grote hitte van de gaspitten en frituur geen schade kunnen veroorzaken aan de wand. Om schade aan alle buitenhoeken in de keuken te voorkomen hebben we deze eerst voorzien van een RVS hoekprofiel, daartegen aan hebben we het Wonderboard gemonteerd en deze met een strakke 2-componenten verbinding aan elkaar verbonden.

2-componentenlijm verbinding

De verbinding tussen de platen is afgewerkt met de speciale 2-componenten verbinding. Vanuit deze nieuwe keukens zullen in combinatie met de bestaande keukens naar schatting enkele (honderd-) duizenden mensen een overheerlijk menu of buffet geserveerd krijgen.

Wij wensen De Bonte Wever en haar gasten veel plezier toe van alle nieuwe faciliteiten maar vooral van hun nieuwe Wonderboard keuken!

Read more
factory walls

Sentho Goes Egypt part 1!

In mid-August we were approached by one of the largest potato processors in the world to help them set up a factory in Egypt. Wonderboard direct bonding is also the most sustainable solution in this industry were a lot of water is used. The normal steel sandwich panels will eventually rust and become vulnerable when it comes to dents.

To prevent this from happening in the future, it was decided to immediately apply the new steel sandwich panels with Wonderboard. In addition to assembling the Wonderboard Sentho also supplies all the materials and tools that are necessary.

Sentho will take care of the supervision for the project. After months of preparation, last week we had the first meeting on site with the local contractor and client to discuss all preparations for the assembly of 12,000 m2 Wonderboard. This week there departed 3 containers of 40 ft by freighter from the port of Rotterdam to the port of Alexandria which will arrive around new years eve.

Together with the local contractor, staff will be trained in 2018 to ensure that the Wonderboard is installed properly and carefully. So that the plant can get the most stringent requirements. Sentho’s expertise has been of great importance to the customer for making the right choices. In January 2018, 2 supervisors from Sentho will again depart for Egypt. Sentho relieves its customers and will make a big step in the international food industry. Sentho sets the standard and is always monitoring all global certifications such as BRC, IFS, FSMA, SQF 2000 and the FSSC 2200, so we prefer to anticipate the facts.

Also for 2018 there are several trips abroad in the planning for even more international projects.

 

Read more
productieruimte afbouw

Meervoudig Nederlands Kampioen rookworst “slagerij Knobbout” ook overtuigd van Sentho!

De al meer dan 250 keer bekroonde slagerij Knobbout had meer ruimte nodig voor het produceren van haar landelijk bekende worsten. Hiervoor, heeft slagerij Knobbout een bestaand pand in Buren gekocht en volledig laten renoveren door Sentho.

In 1935 begon dhr. Dik Knobbout op de fiets met het bezorgen van vlees in de omgeving van Buren en omstreken, waar hij later zich vestigde in Erichem. De zoon van Dik Knobbout nam de zaak over en deelde dezelfde principes om op dezelfde manier verder met het slachten van vee en het roken en maken van vleeswaren en worst. Sinds 2001 is Arno Knobbout de eigenaar en verder gegaan in Buren en later kwam daar ook een winkel bij in Culemborg & Tiel op het winkelcentrum Kwadrant. Arno Knobbout word vandaag de dag bijgestaan door zijn zonen William en Ruben.

Nieuwe productieruimte

Het pand in Buren, waar eerst kooikarpers werden verkocht, was niet ingericht voor het maken van worst. Hiervoor, schakelde dhr. Knobbout ons in, voor advies en realisatie van wand, vloer en plafond. In de meeste gevallen kwamen we met de wanden uit op directe verlijming van Wonderboard tegen bestaande tegelwanden. Tevens hebben we enkele ruimtes op gesplitst door middel van een scheidingswand voorzien van Fermacel, daarna direct verlijmd met Wonderboard. Voor het plafondsysteem is er gekozen voor een vlak kunststof paneel welke naadloos aan elkaar verbonden kan worden en welke voorzien is van een speciale antistatische laag om vuil goed af te stoten.

vloeistofdichte vloerafwerking

Voor het vloersysteem is gekozen voor een PVC vloeistofdichte vloer gekozen. Op de vloer kan een verklaring vloeistofdicht voorziening (voorheen PBV) worden afgegeven door de stichting Infrastructuur kwaliteitsborging Bodembeheer (SIKB). Een vloeistofdichte vloerafwerking is brandvertragend, anti-slip, zeer slijtvast, vloeistofdicht, chemisch bestendig, warmte en geluidsisolerend, milieuvriendelijk, stoot- en krasbestendig. Kortom, de juiste vloer voor bij slagerij Knobbout. De blauw gekleurde voeg geeft een schone en frisse look aan het geheel. De opmaat gemaakte Sentho pendeldeuren met RVS ophanging zorgt voor de perfecte HACCP waardige afsluiting van de ruimtes.

Wij wensen Slagerij Knobbout veel plezier met hun nieuwe hoogwaardige en foodsafe productieruimte!

Read more
doucheruimte zwembad renovatie

Sentho renoveert douchruimtes in het oudste zwembad van Nederland “Het Zuiderbad” te Amsterdam!

Het gebouw van het Zuiderbad in Amsterdam werd in 1897 gebouwd door de architect Jonas Ingenohl en was voor die tijd een zeer modern gebouw. Van 1897 tot 1912 werd het gebouw gebruikt door een rijwielschool, in deze jaren was het de grootste overdekte rijwielschool van Nederland, na het faillissement van de rijwielschool werd er een showroom in gevestigd. Tussen 1912 en 1978 was het in handen van een particulier.

Omdat het gebouw niet gebouwd is om als zwembad te fungeren werd er op de vloer een waterbassin gezet met daarin 700.000 liter water. De bezoekers moesten toen dus eerst een trap op om in het zwembad te kunnen komen. Daar er in 1978 het bezoekersaantal dermate laag was wilde de gemeente Amsterdam van het bad af. In 1978 en 1979 was het in handen van de vrienden en vriendinnen van het Zuiderbad. En in de jaren 1979 en 1980 is er een renovatie geweest van het bad waarna het in handen is gekomen van de Gemeente Amsterdam. Gelukkig wisten de stichting Vrienden en Vriendinnen van het Zuiderbad de gemeente Amsterdam te overtuigen het historische bad toch te behouden. Het Zuiderbad verscheen ook in een aflevering van Baantjer “De Cock en de natte dood”!

Doucheruimte zwembad renovatie

De tegels in de doucheruimte waren aan vervanging toe, hierdoor heeft de gemeente Amsterdam gekozen om de tegels te laten voorzien van Wonderboard. Zij maakte de keuze aan de hand van duurzaamheid, hygiënisch oogpunt en de snelheid van de montage van het Wonderboard door Sentho b.v. Het oude plafond bestond uit stucwerk wat schimmels aantrekt en vocht absorbeert, hierdoor moest het plafond meerdere malen per jaar opnieuw geschilderd worden. Sentho heeft hiervoor een mooi systeemplafond gemonteerd met uitneembare Wonderboard systeemplafond tegels en met een dikte van 2,3 mm . De Wonderboard systeemplafond tegels zijn makkelijk schoon te maken en absorberen niet waardoor schimmels geen kans krijgen zichzelf te nestelen. Na deze doucheruimte zwembad renovatie kunnen het historische Zuiderbad, de inwoners van Amsterdam en vele bekende Nederlanders genieten van jarenlang waterpret.

 

Read more
voorzetwanden

Delicia Tilburg krijgt grote make-over met nieuwe hygiënische voorzetwanden

Make Life Delicious. Met dit doel is Delicia te Tilburg opgericht in 1938. De uitdaging die Delicia scherp houdt, is om samen met haar partners heerlijke chocolade decoraties en ingrediënten te creëren. Prachtige producten die mensen blij maken. Met een zeer breed assortiment met o.a. hagelslag, vlokken en crispies in diverse maten en kleuren voor zowel industrie als de -retail sector. Delicia is toeleverancier van retailers en nationale en internationale spelers in de bakkerij-, ijs-, zuivel- en ontbijtgranenindustrie.

Oude tegelwanden gerenoveerd

Omdat Delicia snapt dat de machines niet stil mogen staan, garanderen zij je een betrouwbare en snelle levering en zijn ze altijd op tijd. Met dezelfde insteek is Sentho aan het project begonnen, zodat Delicia haar belofte waar kan maken bij haar klanten. De wanden waren in de oude situatie voorzien van tegels, welke niet meer voldeden aan de hoge eisen die Delicia daaraan stelt. De visie van zowel Delicia als Sentho op duurzaam ondernemen uit zich onder meer in de langdurige samenwerkingen met klanten en leveranciers als Sentho. Integer samenwerken, daar draait het om en heeft daarom ook de absolute focus.

Nieuwe hygiënische voorzetwanden

Ook de keuze van het product Wonderboard heeft alles te maken met duurzaamheid en de manier van produceren van het product. Wonderboard is namelijk emissie arm en heeft hiervoor een A+ label.Door de keuze voor het Wonderboard 2,3 mm met directe verlijming konden we snel monteren zonder het productieproces in gevaar te brengen. Daar er een verloop in de wand zat omdat de tegels niet volledig door liepen hebben we ervoor gekozen om dit verschil op te vangen door middel van Fermacel platen. Hierdoor hebben we een strakke wand gecreëerd. De voorzetwanden zijn dus weer hygiënisch, onderhoudsvriendelijk en voldoen weer aan alle eisen. Sentho is trots om Delicia als klant te mogen hebben!

Read more
cleanroom renovatie

Wonderboard plafond- en wandafwerking in nieuwe cleanroom bij Dehaco!

Sentho heeft recent de werkzaamheden aan de cleanroom renovatie bij Dehaco opgeleverd, een schitterend resultaat voor een bedrijf dat vooruit denkt en vooruit wil. Dehaco wil met de oplevering van de cleanroom de nieuwe standaard zetten voor keuringsstations van asbestverwijderingsapparatuur. Omdat er van schets af aan gekeken werd naar de allerhoogste kwaliteitseisen is er bewust gekozen voor Sentho Hygiënische afbouwprojecten en haar Wonderboard wand- en plafondafwerking met de naadloze 2-componenten verbinding.

Voor de cleanroom renovatie hebben wij Wonderboard voorzetwanden en directe verlijming toegepast op metal stud bekleed met gipsplaten toegepast. We hebben tegen de bestaande buitenwanden voorzetwanden geplaatst bestaande uit sandwichpanelen, dit om bestaand en nieuwe leidingwerk netjes weg te werken zonder dat hier veel freeswerk in het bestaande metselwerk nodig was.

Cleanroom renovatie

Voor de nieuw op te bouwen wanden is ook gekozen voor een metal stud wand met gipsplaten waar wij onze Wonderboard platen direct tegen hebben verlijmd, hier is voor deze optie gekozen omdat er veel installaties in de wanden zijn toegepast zoals wc’s, douches en installaties t.b.v. de sanering van asbest welke zo op een strakke manier afgewerkt zijn. Wonderboard is uitermate geschikt voor ruimtes waar hoge eisen worden gesteld aan de hygiëne, ook in ruimtes waar onder- of overdruk geëist wordt zoals in deze cleanroom renovatie is Wonderboard goed toepasbaar.

Dehaco B.V. is in 1985 opgericht als importeur van hydraulische uitrustingsstukken. In 1993 werd gestart met de verkoop van asbestsaneringsproducten nadat er in datzelfde jaar Europese wetgeving was ontstaan rondom het verwijderen van asbesthoudende materialen. Dehaco heeft hier snel op geanticipeerd en haar assortiment uitgebreid met een compleet pakket veiligheidsmaterialen.

Asbestverwijdering

Daarmee werd Dehaco de eerste onderneming die zich totaalleverancier van de complete sloop- en asbestsaneringsbranche mocht noemen. Naast de import en verkoop van sloop gerelateerde producten werd in 1994 gestart met een compleet gamma verhuurproducten.

Heden ten dage is Dehaco uitgegroeid tot dé totaalleverancier voor de sloop-, recycling- en asbestsaneringsbranche. Daarbij is zij niet alleen toonaangevend op het gebied van verkoop van alle denkbare benodigdheden voor deze markten, ook een grote verhuurvloot en een modern keuringscentrum voor uitrustingsstukken en asbestgereedschappen dragen bij aan de unieke marktpositie van Dehaco. Dehaco behoort in de Benelux tot de marktleiders op het gebied van asbestsaneringsproducten, hydraulische uitrustingsstukken en stofbeheersing voor de sloopsector.

 

Read more
renovatie productieruimte

Een van de grootste varkensslachterij nu voorzien van Wonderboard

Bij de meeste vleesverwerkende bedrijven in Nederland wordt er in eerste instantie, met de bouw of renovatie productieruimte, gekozen voor stalen sandwichpanelen met een PUR of een PIR vulling. Naast prijstechnisch oogpunt is isolatiewaarde de grootste reden van de keuze voor stalen sandwichpanelen. Het nadeel is dat stalen sandwichpanelen niet bestand zijn tegen roest of corrosievorming en niet slag- en stootvast zijn. Dit was ook het punt bij een van de grootste varkensslachterij van Nederland.

Door het vallen van zware kunststof bakken en kratten tegen de stalen sandwichpanelen waren er deuken en krassen ontstaan waar de opdrachtgever niet tevreden mee was. Uiteindelijk wil de producent veiligheid kunnen waarborgen voor haar klant en natuurlijk de consument die het Beter Leven Keurmerk vlees uiteindelijk op haar bord heeft liggen.

Renovatie productieruimte

In totaal heeft Sentho Hygiënische Afbouwprojecten meer dan 1000 m2 aan wand oppervlakte gerenoveerd in diverse productieruimtes, waar het slachtproces plaats vind. In de hygiëne sluizen komt veel water aan te pas om te reinigen, de spuitlans slaat vaak tegen het sandwichpaneel waardoor ook hier deuken, schades en uiteindelijk roestplekken ontstaan. Het voordeel met Wonderboard FRP polyesterplaten zijn dat bij het reinigen van een wand met schuim er 30 tot 35% minder schuim gebruikt hoeft te worden en er bewezen 25 tot 30% minder bacteriën achter blijven dan bij een gladde wand, sandwichpaneel of een tegelwand. Dus door het gebruik van Wonderboard is er ook een kostenbesparing realiseerbaar doordat er minder reinigingsmiddel gebruikt word en minder water.

Minimaal stilleggen van productieproces

Vanuit milieutechnisch oogpunt is het ook een groene oplossing en dragen we bij aan het stuk maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wonderboard is geaccepteerd en goedgekeurd door de HACCP en BRC Global Standards! De volledige montage van het Wonderboard tegen de wanden is in de weekenden gebeurt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de klant er het minst last van heeft ondervonden m.b.t. de productie. Het stilleggen van een productieproces brengt vaak hogere kosten en problemen met zich mee dan de kosten qua weekend werk. Sentho ontzorgt en onze ploegen zijn inzetbaar op normale uren, nachturen en met weekend en feestdagen!

Met een vrijblijvende introductiegesprek leg ik je graag uit wat Sentho B.V. kan betekenen voor jou! U kunt contact zoeken via info@sentho.nl of telefonisch via (0)85-4830920

Read more
tegelwand renovatie

Remko’s brood en taartjes gerenoveerd

Remko de Snoo en zijn partner Carla zijn ondernemers met liefde voor het bakkersvak! Remko’s passie voor brood en taartjes is begonnen bij de bakkerij van zijn buurman, waar hij als puber heeft gewerkt! Het bakkersvak vond Remko zo mooi dat hij er nooit meer afscheid van heeft genomen. “Mooie geurende broden met een knapperige korst. Wat is begonnen met één bakkerswinkel is inmiddels uitgegroeid tot Remko’s brood & taartjes met vier eigen vestigingen waarvan 2 in Amsterdam, 1 in Breukelen en 1 in Abcoude.

Remko en Carla hebben Sentho gevraagd hun te begeleiden met het maken van de juiste keuzes en het realiseren van een productieruimte van nu! Zeker omdat ook de selectie van Ajax het brood eet van Remko en Carla! Na het geven van hygiënisch advies zijn we aan de slag gegaan. De oude tegels in de bakkerij voldeden niet meer aan de eisen waardoor vuilophoping kwam in kapotte voegen en gescheurde tegels. Kapotte voegen en gescheurde tegels zijn een kweekbron van bacteriën, juist op deze plekken kunnen salmonella en listeria.

Bacterie werend

De kans op listeria is klein maar de gevolgen zijn groot. Listeria (voluit listeria monocytogenes) is een bacterie die, in tegenstelling tot de meeste andere bacteriën, zeer goed groeit onder koelkastomstandigheden. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en het NVWA (Nederlandse voedsel en waren autoriteit) waarschuwen hier voor en informeren ondernemers hierover, onder het motto voorkomen is beter dan genezen!

Directe verlijming renovatie tegelwand

Tegen de oude tegels hebben we gerenoveerd met 2,3 mm Wonderboard aan de hand van directe verlijming. Het voordeel van directe verlijming tegen oude tegelwanden is dat de plaat de kracht van de wand overneemt en op deze manier gaan we holle ruimtes tegen waar, zeker in bakkerijen, ongedierte zoals ratten en muizen kunnen gaan schuilen. Door de tegelwand renovatie is het door directe verlijming; slag- en stootvaster dan bij het gebruik van bijvoorbeeld stalen sandwichpanelen.

Systeem plafond

Het oude systeemplafond was na al die jaren ook toe aan vervanging. Deze hebben we vervangen voor een nieuw systeemplafond met een Wonderboard inleg. Er is gekozen voor een systeemplafond omdat er veel leidingwerk over het plafond heen liep waar de bakker voor nu en in de toekomst makkelijk bij moet komen als er iets met leidingen of qua elektra aangepast moet worden. Beneden in de kelder van de bakkerij is er gekozen voor een gesloten hygiënisch plafond door middel van een antistatisch vlak kunststof paneel.

Snelle renovatie, productie minimaal stil gelegd.

Hele project is in slechts 7 dagen gerealiseerd en Remko’s Brood en Taartjes kan er voor de komende jaren zonder problemen tegenaan! Het productieproces is enkel 5 dagen stilgelegd. Na deze 5 dagen kan de gerenoveerde productieruimten jaren mee nu het voorzien is van nieuwe hygiënische wanden en systeem plafonds. Dankzij de directe verlijming was het mogelijk om dit in het tijdsbestek van in totaal 7 dagen te realiseren. Tevens bespaard dit ook kosten omdat de bestaande wand niet eerst gedemonteerd moest worden. Omdat de platen maar 2,3 mm dik zijn heb je een minimalistisch ruimte verlies.

Read more

Succesvolle renovatie van bakkerij Westerbos

Bakkerij Jan Westerbos is opgericht in 1919 door J.A. Westerbos aan de Vrouwenakker. In die jaren werd het brood nog met paard en wagen naar de klant gebracht. Daarna gingen ze over op bezorgen met de auto, dit was de eerste auto in De Kwakel!

De zoon van dhr. J.A. Westerbos moest op 14-jarige leeftijd mee helpen in de bakkerij en bezorgde het brood met een bakfiets. In de jaren 60 verhuisde het bedrijf naar de Kerklaan waar hij verder is gegaan met een nieuwe winkel en het bezorgen van banket en brood producten. In ’77 heeft bakkerij Westerbos ook bakkerij Mens overgenomen. In ’88 heeft de huidige eigenaar Jan Westerbos een nieuwe bakkerij laten bouwen. Het winkelcentrum “de Lindeboom” in Mijdrecht werd dit jaar volledig gerenoveerd en de bakkerij is in hetzelfde winkelcentrum verhuisd naar een nieuwe locatie.

Samenwerking

Wij spraken dhr. Westerbos op de bakkersvakbeurs in 2015, dit was voor dhr. Westerbos reden om ons te benaderen voor het renoveren van de wanden en het plafond in de nieuwe bakkerij. Met het bouwteam, wat naast Sentho ook bestond uit o.a. TenBa, werd er een strakke planning gemaakt zodat alle partijen goed op elkaar aansloten om de verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Renovatie bakkerij

Het Wonderboard voor de wanden is tegen een bestaande betonsteen wand gemonteerd en gedeeltelijk tegen nieuwe kalkzandsteen wanden. Het plafond hebben we voorzien van een systeemplafond met een inleg van Wonderboard 600 x 600 mm plafondtegels. De Wonderboard systeemplafond tegels zijn makkelijk schoon te maken, in tegenstelling tot alle andere systeemplafond tegels is het zelfs mogelijk om de tegels met een hoge druk reiniger schoon te maken.

Ook zijn de tegels makkelijk uit het systeem te halen. Hierdoor zal de de bakker er altijd makkelijk bij kan als er bijvoorbeeld elektra moet worden aangepast. Bij bakkerij Jan Westerbos te Mijdrecht kunnen we daarom ook hier weer spreken over een succesvolle verbouwing waarmee de bakker weer jaren vooruit kan en voldoet aan alle eisen dankzij de maximale hygiënische verwerking.

Read more
renovatie visverwerking

Van der Zee kiest voor Sentho

Één van de meest gerenommeerde leverancier van vlees en vleeswaren “Van der Zee” kiest nu ook voor Sentho en Wonderboard!

Het in 1925 opgerichte Van der Zee horecaslagerij is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een gerenommeerd leverancier van vlees en vleeswaren aan de institutionele markt en de betere horeca. Het bedrijf verwerkt dag in dag uit het beste vlees voor haar klanten in de horeca via haar slagerijen, welke gevestigd zijn in de vestigingen van de Hanos Internationale Groothandel.

De Hanos heeft vestigingen in  Amsterdam, Antwerpen, Apeldoorn, Breda, Doetinchem, Eindhoven, Groningen, Hasselt, Heerenveen, Heerlen, Nijmegen, Utrecht, Valkenburg, Venlo en Zwolle. Naast Horeca vinden de producten van Van der Zee via haar vestigingen in Emmen en Twello iedere dag haar weg naar grootverbruikers als instellingen, ziekenhuizen etc. Van der Zee Twello is ISO20000 gecertificeerd door Bureau Veritas.

Nieuw wand- en plafondsysteem

Wij hebben voor Van der Zee vleeswaren direct verlijmde wanden en plafonds verzorgd. De oude wanden waren snel toe aan vervanging. De eigenaren kregen het niet meer goed schoon en op de bestaande metalen sandwichpanelen begon roestvorming te ontstaan. De nieuwe Wonderboard wanden en plafonds die direct op de bestaande wanden zijn geplaatst voor minimaal ruimte verlies zijn tevens eenvoudig te reinigen, bestand zijn tegen schimmels en bacteriën, water- en vuilafstotend en zijn thermisch stabiel.

2-Componenten epoxy verbinding

Over de stalen sandwichpanelen waren al een keer stalenpanelen geschroefd en tevens was er veel gebruik gemaakt van siliconenkit om naden en kieren te dichten. Het nadeel van het gebruik van siliconenkit is dat er geen lange levensduur is. Tevens trekt Kit schimmels aan en zal na veelvuldig reinigen met water en een hogedrukspuit loslaten en vergaan.

Gemiddeld moet kit dat onderhevig is aan dit soort omstandigheden na 4 tot 5 jaar worden vervangen. Doordat Sentho Hygiënische Afbouwprojecten gebruik maakt van een 2-componenten epoxy, om de Wonderboard platen aan elkaar te verbinden en binnenhoeken halfrond mee af te werken, niet meer aan de orde.

De 2-componenten epoxy hard namelijk volledig uit en het heeft de eigenschap dat het niet absorbeert. Schimmels en bacteriën krijgen hierdoor niet de kans zichzelf te nestelen zoals dit bij siliconenkit wel het geval is. De vloer naar wand aansluiting is ook afgewerkt d.m.v. de halfronde 2-componenten epoxy. UV-bestendig, non-toxic, en geurloos zijn een aantal eigenschappen waar onze epoxy aan voldoet.

Van der Zee vleeswaren heeft nu de beschikking over een hygiënische ruimte waarbij de wanden en plafonds onderhoudsarm en duurzaam zijn en garant staan voor maximale hygiëne.

De 2-componenten epoxy is bestand tegen schoonmaakmiddelen. De chemische resistentielijst is op te vragen via info@sentho.nl

Read more
visverwerkingsruimte

Nieuwe groente-fruit verwerkingsruimte voor de Vitaminebron!

Sentho heeft weer een mooi werk opgeleverd! (al zeggen wij het zelf)

In opdracht van de Vitaminebron in Spakenburg hebben we een oude visverwerkingsruimte gerenoveerd naar een moderne ruimte waar de Vitaminebron zijn groentes en fruit kan verwerken. Sentho heeft hier de wanden, plafonds, scheidingswanden en strokengordijnen voorzien. De vitaminebron kan met deze ruimte, welke volledig aan alle eisen voldoet, jaren vooruit!

 

Read more

Sentho heeft 2018 al weer helemaal vol staan met evenementen!

Ook in 2018 zal Sentho Hygiënische afbouwprojecten op diverse beurzen te vinden zijn met haar Experience center. Wij geven graag iedereen de kans om kennis te maken ons bedrijf en wel op de volgende professionele beurzen:

bakkersvak 2018
Op 4 & 5 maart 2018 zijn wij te vinden in de evenementenhal te Gorinchem op de Bakkersvak 2018 standnummer C132
Op de bakkersvak beurs zijn we ieder jaar terug te vinden. In 2018 zal het niet gehouden worden in Rosmalen maar dit keer strijken we neer in de evenementenhal in Gorinchem.

 

viv europe

Van 20 tot en met 22 juni 2018 zijn wij te vinden in de Jaarbeurs te Utrecht op de Viv Europe standnummer 07F126
De 2018 VIV Europe blijft de beste plek om innovaties uit de wereldklasse te onthullen en de groeiende rol van de industrie in voedselzekerheid te bespreken. De industrie beschouwt VIV Europe als het voorkeursplatform om zaken te doen in een professionele en aangename sfeer.

 

 

 

 

slavakto logoSeptember 2018 (datum nog niet officieel bekend) zijn we te vinden in de Jaarbeurs te Utrecht op de Slavakto 2018
De Slavakto is de beurs op voor de vleesindustrie, welke om de 3 jaar word georganiseerd. Naast de ambachtelijke vakwedstrijden zijn de laatste trends en innovaties te vinden op het gebied van hygiëne, nieuwbouw en renovatie. Kortom genoeg om te zien en zeker de moeite waard om te bezoeken.

 

 

 

 

Naast de reeds geplande beurzen kunt u ons ook vragen om met de Experience Center uw bedrijf te bezoeken zodat u en uw collega’s op uw gemak rond kunnen kijken en een goed beeld krijgen van de diversiteit aan werkzaamheden Sentho Hygienische afbouwprojecten kan verzorgen!

Read more

HACCP-Shop is live!

Met trots kunnen wij u melden dat onze HACCP webshop vanaf heden live is. Achter de schermen zijn we de afgelopen maanden druk bezig geweest met het bouwen van een webshop om het voor iedereen mogelijk te maken om HACCP gerelateerde producten makkelijk en snel te kunnen bestellen.
Naast het volledige programma Wonderboard HACCP wand- en plafond bekleding hebben we schoonmaak artikelen van o.a. het professionele merk Vikan. Voor eind van 2017 hopen wij u een programma te kunnen bieden van meer dan 1000 artikelen.
Ter introductie geven wij u deze maand 10% korting op al uw bestellingen. Hiervoor hoeft u alleen maar de actiecode “haccp10” in te vullen bij het afrekenen en de korting word automatisch voor u verwerkt.

Haccp-shop is uw professionele partner in HACCP producten. Kortom one-stop-shoppen doet u bij www.haccp-shop.nl 

Read more

Sentho krijgt opdracht van PepsiCo!

Na een succesvolle 1e fase kiest PepsiCo ook in fase 2 voor het renoveren van 1100 m² plafond door Sentho. Een samenwerking waar wij erg trots op zijn!

PepsiCo is een multinational op het gebied van voedingsmiddelen en dranken die zijn hoofdvestiging in de Verenigde Staten heeft. Het bedrijf produceert en verkoopt een grote verscheidenheid aan koolzuurdranken en zogenaamde dranken zonder koolzuur. Verder maakt het bedrijf zoutjes, zoetwaren en graansnacks. Het portfolio van PepsiCo omvat naast Pepsi-Cola-merken (inclusief Mountain Dew en 7-Up), Quaker Oats, Gatorade, Frito-Lay, Lay’s en Smith’s in België en Nederland, en Tropicana.

 

pepsico sentho

Read more

Sentho geopend tijdens de bouwvak!

De bouwvak is inmiddels begonnen voor Midden Nederland. Hierna volgen Zuid-, en daarna Noord-Nederland. Veel mensen verlaten het bouwterrein voor het strand of actieve vakanties. Maar, ook een aantal bedrijven werken gewoon door in de bouwvak. Vee productiebedrijven grijpen deze periode aan om in deze ‘rustige’ periode aan om hun fabriek grondig onder handen te nemen en klaar te maken voor de komende tijd, hierbij helpt Sentho uiteraard graag in mee met onze wand- plafond- en vloeroplossingen.

Wij zijn de gehele bouwvak geopend, en u kunt ons gewoon op de normale tijden bereiken.

Ook zijn wij tijdens de bouwvak gewoon beschikbaar voor bezoek/advies op locatie.

Bouwvak indeling:

Noord – Week 32 t/m 34
07 augustus 2017 tot en met 25 augustus 2017

Midden – Week 30 t/m 32
24 juli 2017 tot en met 11 augustus 2017

Zuid – Week 31 t/m 33
31 juli 2017 tot en met 18 augustus

Diegene die wel met vakantie gaan; een geweldige vakantie toegewenst namens team Sentho!

Read more

Wordt jij onze nieuwe collega?! Solliciteer nu!

VACATURE: MEDEWERKER VERKOOP BINNENDIENST (M/V)

In verband met verwachte groei zijn wij opzoek naar een enthousiaste en gemotiveerde medewerker, woonachtig in de omgeving van Uden, voor onze afdeling verkoop.

Vereisten

 • Commerciële instelling met minimaal twee jaar werkervaring;
  • Afgeronde (commerciële) Mbo-opleiding niveau 4;
  • Zelfstandig, communicatief sterk en daadkrachtig;
  • Affiniteit met computerprogramma’s als SAP, Excel en Word is een pré;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Sociaal, collegiaal en bovenal een teamspeler;
  • Stressbestendig en proactief;
  • Woonachtig in de omgeving van Uden.

Wij bieden

 • Een functie voor ±40 uur per week in een solide werkomgeving;
  • Een marktconform en aantrekkelijk salaris;
  • Leerzame en uitdagende periode met voldoende doorgroeimogelijkheden;
  • Prettige (informele) werksfeer met een geweldig team van collega’s.

Stuur je motivatie en CV naar info@sentho.nl

Read more
haccp wanden

Bekleden van grote hygiënische projecten

Wij hebben al tal van prachtige projecten mogen afronden op het gebied van renovatie of nieuwbouw van een hygiënisch wandsysteem, plafondsysteem en vloeren. Alle oplossingen vanuit Sentho voldoen aan de HACCP-richtlijnen die een bedrijf opstelt betreft het besmettingsgevaar voor de productie van producten. De projecten waar wij mee te maken krijgen worden steeds omvangrijker, waardoor het bestaande Wonderboard assortiment niet meer uitstekend aansluit aan de vraag. 

Hier speelt onze leverancier Wonderboard goed op in. Door goed te luisteren naar de markt en de eindgebruiker zijn er steeds weer ontwikkelingen en innovaties van het Wonderboard assortiment waardoor wij steeds betere kwaliteit kunnen bieden. Ook kwantiteit wordt steeds eenvoudiger om het te monteren.

Grote FRP polyester rollen voor wandsysteem

FRP rolWonderboard FRP Polyesterplaten zijn 2,3mm dikke platen die wij veelvuldig toepassen op wanden en plafonds met behulp van directe verlijming of verbindingsprofielen. Bij grote projecten is het echter jammer dat de panelen enkel in standaard afmetingen werden geleverd. Hierdoor kreeg je veel verbindingen tussen de panelen. Wonderboard heeft hierop ingespeeld met de FRP polyester rol. Bij deze aaneengesloten rol, dat 200m1 bevat aan FRP polyesterplaat, is het enkel noodzakelijk om de verbinding in de breedte te monteren. De hoogte inwerken kan nu eenvoudig zonder naden of verbindingsprofielen.

Grotere plafondpanelen 

Wonderboard plafondsysteemNaast de FRP polyester rollen heeft Wonderboard ook het plafondsysteem assortiment uitgebreid. hygiënische, slagvaste, onderhoudsarme, vochtbestendige en vuilwerende systeemplafonds zijn nu ook verkrijgbaar in grotere universele maten. Naast de 595 x 595mm hebben wij nu ook 595 x 1195 mm afmetingen. Deze nieuwe afmetingen zullen tevens leverbaar zijn met de brandklasse Bs2d0.

 

Bezig met plannen voor een nieuwbouw of renovatie?

Wij adviseren, ontzorgen en realiseren nieuwbouw of renovatie projecten van start tot finish. Wij zijn erg flexibel en weten dat ten aller tijden de productie zo min mogelijk stil moet liggen, dit kost geld! Daarom kunnen wij in een relatief snel tijdsbestek gehele afbouwprojecten afronden. Geïnteresseerd? Of benieuwd naar ons kunnen? U kunt altijd contact opnemen voor een gratis intake gesprek.

 

Read more
Sentho 360 graden VR-Tour

Go Back to the Future with Sentho VR-tour!

Sentho 360 graden VR-Tour

Beleef een hygienische HACCP verwerkings ruimte met de 360 graden VR-tour

Sentho Hygienische afbouwprojecten introduceert unieke 360 graden VR-tour.

Heeft u altijd al eens in de toekomst willen kijken op een innovatieve manier. Naast innovatieve producten zoals Wonderboard glasvezel versterkt polyester laat Sentho u nu op een innovatieve manier kennis maken met onze werkzaamheden. Dankzij de 360 graden VR-tour kunnen wij u exact laten zien hoe wonderboard wanden en plafonds gemonteerd zitten in een HACCP voedselverwerkings ruimte. Ook laten wij u in onze Sentho VR-tour een PVC vloeistofdichte vloer zien, wat volledig voldoet aan de eisen van de keuringsdienst.
De Sentho VR-Tour komt het beste tot zijn recht door middel van een VR-bril, daarom geven wij u de kans om dit te beleven als u bij ons op de komende beurs langs komt. Sentho innoveert, adviseert en realiseert. Sentho kan van A tot Z een project turn-key een project voor u opleveren en uitvoeren.

Wij zijn met onze Sentho VR-Tour te vinden op de volgende data en plekken:
25 t/m 27 januari op de Vakbeurs Facilitair in de Jaarbeurs te Utrecht op standnummer G5
6 t/m 10 februari op de Bouwbeurs 2017 in de Jaarbeurs te Utrecht op standnummer 7. F126
5 en 6 maart op de Bakkersvak 2017 in Autotron te Rosmalen op standnummer K110

U kunt zich abonneren op ons Sentho YOUTUBE kanaal waar u de Sentho 360 graden VR-tour kunt bekijken.
U kunt dus thuis of op uw werk kunt genieten van de beleving!

Ga snel naar onze Facebook pagina en like onze pagina en deel ons “Back to the Future With Sentho” bericht.
Bij 1000 Sentho pagina volgers verloten wij 10 gratis Sentho VR-Brillen!
Laat u dus door Sentho meenemen terug naar de toekomst! Beleef hoe uw ruimte er mogelijk binnenkort uit kan komen te zien!

Read more
hygienische producten

Sentho B.V. te vinden op Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer! Bestel nu uw gratis toegangskaarten!

 

logo

Van 25 t/m 27 januari 2017 vindt de negentiende editie van de vakbeurs Facilitair onder de naam vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer plaats in de Jaarbeurs te Utrecht.

De vakbeurs Facilitair (& Gebouwbeheer) groeide vanaf zijn oprichting in 1999 uit tot dé informatiebron op het gebied van facilitair management in Nederland en België. Met gemiddeld 18.000 bezoekers en 400 standhouders is het evenement op zijn vakgebied zelfs het grootste van de gehele wereld.

De 19e editie van de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer biedt de professional in de sector niet alleen een zeer breed scala aan producten en diensten, ook worden er tientallen themaroutes georganiseerd op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer en kunnen zij het Noviteitenplein op de beursvloer bezoeken. Daarnaast vinden er tijdens de beursdagen verschillende activiteiten plaats. Zoals traditioneel op de eerste beursdag de uitreiking van de FGNoviteitenprijs, zijn er verschillende nieuwjaarsrecepties én is er een uitgebreid lezingenprogramma in 9 zalen.

Voor facilitaire ruimtes hebben wij een totaalpakket aan hygienische afbouwmaterialen waarbij wij ook de montage verzorgen! Denk hierbij aan een vloeistofdichte vloer

We verwelkomen u graag bij onze stand G5!

Bestel nu uw gratis toegangskaarten via info@sentho.nl!

 

 

 

Read more
fijne feestdagen

Team Sentho wenst u prettige feestdagen! – gewijzigde openingstijden-

Kerst Sentho2016 zit er al weer bijna op en we kunnen mede dankzij u terug kijken op een succesvol jaar!

Wij wensen u en uw medewerkers prettige feestdagen toe en hopen dat wij ook iets voor u mogen betekenen in 2017!

in 2017 komt u ons mogelijke weer tegen op diverse beurzen in het land waar we u graag kennis laten maken met de nieuwste innovaties op het gebied van HACCP afbouwtechnieken.

Let op:

Wij zullen gesloten zijn vanaf 26 december t/m 30 december 2016.

De laatste leverdatum zal zijn op donderdag 22 december conform de normale routes. 

Op maandag 2 januari 2017 zullen er geen leveringen plaatsvinden. Op dinsdag 3 januari 2017 zal er weer geleverd worden conform de normale routes.

Read more

Alldra krijgt BRC-AA certificering!

De afgelopen tijd zijn wij bij Alldra Sweet Passion bezig geweest om een nieuw bedrijfspand na afbranden van het oude bedrijfspand klaar te maken voor productie.

Sentho heeft hier de vloerafwerking, wanden, plafonds, deuren en aanrijdbeveiling voor zijn rekening genomen.

De afgelopen twee dagen, is de bedrijfsruimt bij Alldra geauditeerdop de BRC norm – een norm die voor Alldra cruciaal is om klanten te kunnen en mogen beleveren.

Wij kunnen trots mededelen dat Alldra de BRC-AA cerfiticering mag voeren, de hoogste certificering die mogelijk is!

Read more
bpa vrije wanden

BPA vrij met Sentho B.V.

Vorige maand is er veel aandacht besteed aan het zogeheten stofje bisphenol A of wel BPA. Veel kranten, tv-programma’s en mensen die wij spraken hebben het hier over gehad. Het stofje bisphenol A is een synthetisch organische verbinding, dat specifiek gebruikt wordt bij het produceren van kunststoffen. Het stofje heeft als doel om de kunststoffen goed te verbinden en het hard te maken, een hardmaker.

bpa-stofBisphenol A zal niet zo in opspraak zijn gekomen wanneer het amper voorkomt in onze samenleving. In tegenstelling; het stofje is één van de meest geproduceerde chemicaliën ter wereld en is verwerkt in uiteenlopende kunststof producten. De productie stond in het jaar 2015 op zo’n twee miljoen ton per jaar.

Waar wordt Bisphenol A toegepast

Zoals hierboven te lezen is het een hard maker voor kunststof. Dit stofje is ideaal geschikt om kunststof producten hitte bestendig te maken. Dit wordt gebruikt bij producten die bijvoorbeeld in de magnetron kunnen (denk aan; plasticfolie of babyflessen). Maar tegenwoordig wordt het steeds meer toegepast in de randen van verpakkingen waarbij een laagje van dit stofje wordt aangebracht. In voedingsmiddelenverpakkingen zoals blik en karton wordt dit al toegepast, zelf in leidingen en reservoirs voor drinkwater heeft een laagje Bisphenol A. De laatste grote groep waar bisphenol A wordt toegepast zijn de bouwmaterialen.

Wonderboard is BPA vrij

bpaWij maken veelvuldig gebruik van het merk Wonderboard. Wonderboard is marktleider in de nieuwbouw- of renovatiebouw betreft hygiënische wand en plafondbekleding voor (productie)ruimtes waar hygiëne een (grote) rol speelt. Wonderboard is vervaardigd uit kunststof dat is versterkt met glasvezel en polyester. Deze samenstelling zorgt ervoor dat Wonderboard voldoet aan alle strenge hygiënische kwaliteitseisen van de Voedsel en Warenwet en voldoet aan de HACCP-richtlijnen die een bedrijf moet opstellen voor risico-inventarisatie voor besmettingen.

Wij kunnen iedereen gerust stellen met het feit dat het kunststof, dat bij Wonderboard wordt gebruikt, geen Bisphenol A (BPA) bevat. Dit draagt bij aan het keurmerk “emissie arm interieur materiaal” dat Wonderboard heeft. Geen uitstoot van onuitgenodigde stoffen of geuren. Kortom: de producten en medewerkers in de ruimtes waar Wonderboard is of wordt toegepast, hoeven zich geen zorgen te maken over hun gezondheid of mogelijke besmettingen.

Bisphenol A is schadelijk voor de gezondheid

Bisphenol A kan gemakkelijk in het lichaam van de mens komen. Men kan het stofje binnen krijgen via de mond, contact met de huid en door inademing. Restanten van de stof die niet de chemische reactie hebben gemaakt, kunnen uit de verpakking of bouwmaterialen migreren naar het voedsel of omgeving dat door de mens geconsumeerd of ingeademd wordt. Als gevolg wijst onderzoek uit dat de overeenkomst bestaat met het stofje en het feit dat westerse mannen steeds onvruchtbaarder worden. Ook zwangere vrouwen kunnen hier problemen mee ondervinden.

Europese landen hebben al maatregelen genomen om dit stofje zoveel mogelijk uit te sluiten bij producten door het te verbieden. Canada heeft het stofje al als giftig gedefinieerd. België is van plan ook de bouwmaterialen onder de loep te nemen.

Kies BPA vrij, kies voor Sentho

Slagers, bakkers, chemische industrie, zuivelbedrijven, (groot) keukens, visverwerkingsbedrijven, ziekenhuizen en ga maar even door.. Wonderboard wordt al toegepast in uiteenlopende branches.

Bezig met een nieuwbouw- of renovatieproject voor de productieruimte, showroom of verkoopruimte dat hygiënisch moet zijn en ogen? Dan ben je bij Sentho aan het juiste adres!
Wij adviseren, ontzorgen en realiseren gehele afbouwprojecten als het gaat om wandsysteem, vloertegels, plafondsysteem, aanrijdbeveiliging, pendeldeuren en deuren en kozijnen!

Neem contact op voor een gratis intake gesprek om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Bel 085 4830920 of mail naar info@sentho.nl.

Read more
Logo sligro

Sentho creëert HACCP scheidingswand bij Sligro Food Group!

Sentho creëert HACCP scheidingswand tussen productielijnen bij Sligro Food Group!

 

In opdracht van Sligro Food Group maakt Culivers circa 150.000 kant-en-klare maaltijden, maaltijdcomponenten en soepen en sauzen met verse ingrediënten. Dit gebeurt onder andere voor alle EMTÉ supermarkten. Onder de naam ‘Dinnerland’ worden complete maaltijden voor bedrijven en intra- en extramurale zorginstellingen bereid. Onder de naam ‘Meesterschap van het huis’ maakt Culivers maaltijdcomponenten voor horeca en zorg. Sentho is trots op het resultaat van de HACCP scheidingswand!
In de zes meter hoge productieruimte bij Culivers in Eindhoven staan verschillende productielijnen. Om efficiënt te kunnen werken is het belangrijk dat de productielijnen apart van elkaar kunnen worden schoongemaakt. Daarnaast is het belangrijk dat de geconditioneerde ruimte in de staat blijft waarin deze behoort. Tussen de productielijnen moest dus een oplossing komen die niet tot compleet afgescheiden ruimtes zou leiden. Sentho heeft een oplossing bedacht met een drie meter hoge ‘Wonderboard HACCP scheidingswand’ die met een RVS-constructie aan het bestaande plafond en vloer is bevestigd.

 

Wonderboard HACCP

De Wonderboard HACCP scheidingswand staat in het RVS om zo stevigheid te kunnen creëren. Daarnaast is de Wonderboard HACCP scheidingswand afgewerkt met een 2-componentenlijm waardoor er geen open randjes en kantjes aanwezig zijn, zodat het een hygiënisch geheel is. Sentho gebruikt de 2-componentenlijm in plaats van verbindingsprofielen en/of siliconenkit omdat deze oplossingen niet hygiënisch zijn. Bij verbindingsprofielen heb je namelijk randjes en kantjes waar vuil achter kan blijven steken. Siliconenkit moet je elke vijf jaar vervangen, om deze hygiënisch te kunnen houden.

 

In de voedingsmiddelenindustrie is het van groot belang dat de wanden in bedrijfsruimten voldoen aan de HACCP eisen. Bij nieuwbouw kijkt men vaak naar de gebruikelijke oplossingen zoals tegelwerk en stalen of aluminium sandwichpanelen. Meest voorkomend nadeel van tegelwerk is dat dit niet slagvast genoeg is, waardoor er glazuur van de tegels af kan komen of zelfs scheurvorming kan ontstaan. De voegen gaan kapot en zijn lastig om te reinigen. Zo ontstaan er plaatsen waar bacteriën zich kunnen nestelen. Na een lange periode van schoonmaken en reinigen ontstaat er vaak slijtage van de voegen. Stalen of aluminium sandwichpanelen kunnen gaan roesten of er ontstaat corrosie. Met de Wonderboard wordt aan alle eisen voldaan en het heeft een lange levensduur!

Read more
wandbekleding keuken

Sentho is de oplossing!

2 op de 5 sterrenrestaurants in Nederland scoren sinds 2012 onvoldoende tot slecht als het gaat om de hygiëne in de keukens. Dit onderzoek van de Voedsel- en Warenautoriteit is aan het licht gebracht door journalisten van KRO-NCRV.  De sterrenrestaurants worden op hun vingers getikt omdat er in de keuken ongedierte rond struint, het onzorgvuldig opslaan van producten en de onhygiënische wanden, plafonds en vloeren.

Nederland telt 106 sterrenrestaurants waarvan er 79 zijn gekeurd door de Voedsel- en Warenautoriteit. Deze keuringen zijn onaangekondigd gebeurd en dit heeft geresulteerd dat er 31 sterrenrestaurants een officiële waarschuwing hebben gekregen. De waarschuwingen betreffen zoal; ongedierte, de houdbaarheidsdatum van de producten maar vooral hoe smerig de omgeving is waar het eten bereid wordt.

Kies voor hygiënische wanden, plafonds en vloeren

Het is eigenlijk schrikbarend dat dit probleem zich voordoet bij de sterrenrestaurants. Je gaat er vanuit dat dat een sterrenrestaurant genoeg kennis heeft over hygiëne en wat de richtlijnen zijn.

Vele bestaande restaurants hebben nog oude tegelwanden of zelfs stalen wanden die erg verouderd zijn en een broednest zijn voor bacteriën en schimmels. Tegenwoordig zijn er veel betere alternatieven! Het gebruik van hygiënische haccp wanden, haccp plafonds en haccp vloeren van Wonderboard kan hierin helpen.

Sentho en Wonderboard, dat is de oplossing!

Wonderboard is een thermisch stabiel product; dat wil zeggen dat het ideaal is voor het gebruik in ruimtes waar er extreme tempraturen zich voordoen (zoals keukens). Naast het bestand zijn tegen extreme tempraturen zijn ze zeer gemakkelijk schoon te maken, eenvoudig over de bestaande tegelwand te plaatsen, slagvast, voldoen aan de HACCP-richtlijnen, schimmel- en bacteriewerend en zijn water- en vuilafstotend.

In vele keukens is wonderboard al toegepast en door het gemakkelijk schoon te maken ook nog tijdbesparend. Hier is de eindgebruiker weer bij gebaat. Sentho adviseert, ontzorgt en realiseert renovatie- en nieuwbouwprojecten met voor keukens met het merk Wonderboard.

Hoeveel tijd kost het renoveren van een keuken?

Dit verschil natuurlijk per oppervlakte van de keuken. Maar door Wonderboard directe te verlijmen (op de bestaande wanden) is dit veel sneller dan gewoon tegelen of andere materialen. Dit betekend dat operationele processen niet stil hoeven te staan en er snel weer gebruik gemaakt kan worden van de productieruimte. Sentho pas zich altijd aan de wensen van de eindgebruiker. Met passend advies en professionele werknemers is er altijd een oplossing.

wandbekleding keukenWonderboard in een 2 sterrenrestaurant

Jongstleden hebben wij een 2 sterrenrestaurant gerenoveerd met Wonderboard wandbekleding met RVS stootplinten en PVC vloeistofdichte vloeren. De bestaande tegelwanden waren nodig aan vervanging toe, de verbindingen met kit bladderde af waardoor er scheuren ontstonden waar vuil en bacteriën zich makkelijk in konden nestelen. Dankzij Wonderboard kan dit restaurant weer jaren vooruit en prachtige gerechten serveren aan haar klanten.

 

Een renovatie of een nieuwe keuken in het verschiet?

Interesse in het product? Neem gerust contact op met onze medewerkers die je er alles over kunnen vertellen, te bereiken via: 085 4830920! Benieuwd naar de toepassingsgebieden of afgeronde projecten? Neem een kijkje op onze projectenpagina of bezoek de toepassingsgebiedenpagina. Meer weten over het merk Wonderboard? Bezoek hier de site!

 

Contactgegevens:
mail: info@sentho.nl
tel: 030 657 9020

Read more
emissiearm

Emissiearm materiaal Wonderboard

In productie-, voedselverwerkings- of andere ruimtes waar hygiëne een (grote) rol speelt wordt veelvuldig Wonderboard toegepast. Wonderboard is marktleider als het gaat om hygiënische wand- en plafondbekleding. Vele bedrijven maken gebruik van dit product en dit aantal groeit, doordat het eenvoudig te plaatsen (kan over de bestaande wand) en te reinigen is, geen ruimte verlies en het een zeer lage emissie heeft van nare onhygiënische stoffen of geuren. Sentho adviseert, ontzorgt en realiseert afbouwprojecten waar hygiëne, vloeistofdichtheid en isolatie  in verwerkingsruimtes belangrijk zijn.

De reden voor gebruik Wonderboard

In uiteenlopende ruimtes waar er “schoon” gewerkt moet worden en er richtlijnen moeten worden opgesteld volgens HACCP, is het gebruik van Wonderboard ideaal. Voor zowel renovatie als nieuwbouw zijn de wand- en plafondpanelen geschikt. Sentho is uw rechterhand als het gaat om het realiseren van renovatie of nieuwbouwprojecten voor wand- plafond- en vloersystemen. Wonderboard hebben wij al veelvuldig toegepast in voedselverwerkingsbedrijven (bakkerijen, slagerijen) maar ook de horeca (keukens), zorgsectoren zoals ziekenhuizen maar ook voor opslag- en distributieruimtes, autowasstraten, showrooms of koel- en vriescellen.

Tijd voor renovatie

Voordat er gespecialiseerd werd in hygienische wanden, werden er stalen sandwichpanelen of tegels gebruikt voor het bekleden van deze ruimtes.  In het begin stadium zit er geen vuiltje aan de lucht, pas later blijkt dat het een broedplek wordt voor bacteriën. De voeg tussen de tegels laat los, is niet meer goed schoon te maken en is het is onhygiënisch maar ziet er, net zoals de stalen sandwichpanelen die gaan roesten, ook onhygiënisch uit.

Wonderboard panelen hebben een zelfreinigend effect waardoor ze makkelijk schoon te maken en te houden zijn. De oppervlakte heeft een reliëf waardoor vuil zich moeilijk vast nestelt en het vuil via meerdere hoek invallen schoongemaakt kan worden. Tevens zijn de panelen thermisch stabiel en kunnen dus in of rondom extreme temperaturen gebruikt worden (denk aan ovens of vriescellen). Naast het schoonmaken en temperatuur verschillen kunnen de Wonderboard panelen geplaatst worden over de bestaande wand met minimaal ruimte verlies. Tevens levert Wonderboard ook scheidingswanden en wandsystemen. Maar er is meer…

Geen emissie met Wonderboard

Naast het schoonhouden en de andere eigenschappen van de wanden en plafonds is de emissie een steeds belangrijker onderwerp. Emissie, in deze context, betekent de afstoot van stoffen of geuren van in dit geval wand- en plafondbekleding.  Een deel van deze emissie is zelf waar te nemen zoals de geur. Een ander deel is minder goed waar te nemen, maar kan wel gevolgen hebben voor de hygiëne van de producten of de gezondheid van de medewerkers.

Met alternatieve wand- en plafondbekleding zal je te maken krijgen met VOS (vluchtige organische stoffen). De Wonderboard panelen hebben een zeer lage emissie! Minimalistische  tot geen uitstoot van geur of stoffen. Hierdoor zullen de werknemers maar tevens de producten die in die ruimte worden geproduceerd, niet in aanraking komen met ongenodigde stoffen of geuren. Dankzij deze eigenschap van Wonderboard hebben de producten het A+ markering van emissiearm interieurmateriaal.

emissiearm wanden

Renovatie of nieuwbouw?

Ben je van plan een renovatie toe te passen of staat er in de planning een nieuwbouwproject? Aarzel niet en maak gebruik van het gratis intake gesprek of een proefplaatsing*. Neem contact op met info@sentho.nl of bel naar 085-4830920 en wij staan u graag te woord!

Wij,
• treden op als adviseur en projectbouwer in alle branches
• luisteren en kijken naar de wensen en behoeften van de klant
• bieden een gedegen advies
• ontzorgen door het project van a tot z te regelen
• maken gebruik van hoogwaardige vernieuwende producten
• beschikken over uitgebreide kennis van voedselverwerkende bedrijven
• hebben klanttevredenheid altijd voorop staan

Read more

Sentho verzorgt HACCP vloer en HACCP wandbekleding in de keukens van 2 nieuwe Subway vestigingen!

Subway Wormerveer en Subway Nieuwegein

5De afgelopen maand zijn er in Wormerveer en Nieuwegein nieuwe Subway vestigingen geopend, in Wormerveer is dit de 2e vestiging van Nederland met een drive-trough. Tijdens de bouw van de Subway in Wormerveer hebben wij van Subway de vraag ontvangen of wij een alternatief hebben voor tegels wat volledig voldoet aan de strengen eisen in de voedingsindustrie. Na een korte introductie van Wonderboard HACCP wandbekleding en de eigenschappen was Subway overtuigd van de voordelen van Wonderboard t.o.v. tegels als product, maar ook qua verwerking, wij hebben hier de gehele keuken voorzien van Wonderboard HACCP wandbekleding in 1 dag. Waardoor er ook in de bouwtijd een winst geboekt kon worden waardoor de 1e Subway broodjes ruimschoots op tijd over de toonbank konden.

Na HACCP wandbkleding, ook een HACCP vloeistofdichte PVC vloer4

Na onze expertise over wandbekleding gedeeld te hebben, kwam vanuit ons de vraag of er ook al nagedacht was over de vloer in de keuken. Hier kwam als reactie dat dit in principe vast stond maar dat er wel vaak vocht problemen optreden in de keukens van Subway, wij hebben hier toen een HACCP vloeistofdichte PVC vloer aanbevolen, ook deze hebben we in opdracht van Subway mogen uitvoeren. Alles bij elkaar een erg mooie klus waar Sentho heel erg trots op is, een resultaat waar ook Subway ontzettend trots op kan
zijn! Enkele dagen na het opleveren van de klus in Wormerveer kwam de vraag of we ook in Nieuwegein een nieuwe Subway vestiging konden bekleden met Wonderboard 3HACCP wandbekleding in de keuken. Nu een aantal werken verder is ook deze vestiging geopend en draait op volle toeren. In beide keukens worden de voordelen van Wonderboard duidelijk waargenomen door het personeel; ‘het is heel makkelijk schoon te maken’ , ‘je ziet er bijna niks op’ , ‘het is knoerhard spul’ , waren de opmerkingen die gedeeld werden na de vraag hoe onze Wonderboard HACCP wandbekleding beviel.

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

2

Read more
RVS stootplinten

Sentho RVS stootplinten, de hygiënische en sterke oplossing!

Een sterke en hygiënische oplossing om de wanden te beschermen? Sentho heeft het! Het leveren, en leveren + monteren van RVS stootplinten behoort ook tot onze specialiteiten!

Sentho stoot RVS stootplintenplinten zijn gemaakt van zeer sterke beton, met dubbele wapening. De ommanteling is gemaakt van hygiënisch en esthetisch RVS. De twee materialen zitten middels een gepatenteerd systeem hermetisch aan elkaar verankerd, waardoor een duurzame bescherming van uw investering ontstaat. De plinten voldoen volledig aan de normeringen van HACCP.

Read more
wandafwerking

Sentho ontzorgd Alldra Sweet Passion!

1Enkele weken geleden kwam er een noodroep om hulp van Alldra Sweet Passion uit Almelo.
De van origine Rijssense zoetwarenproducent zat namelijk na een enorme uitslaande brand op vrijdag 20 mei 2016 ineens zonder bedrijfspand en dus ook zonder productie.
Alldra Sweet Passion is in Nederland marktleider op het gebied van suikerdecoraties. Een heel bekend product wat uit de fabriek van Alldra Sweet Passion komt is bijvoorbeeld de wel bekende discodip waar vele Nederlanders van genieten tijdens de zomer op een heerlijk soft ijsje.
Het was zaak dat de productie zo snel mogelijk hervat moest worden om aan de vraag van de klanten weer te kunnen voldoen en de 35 vaste medewerkers van het bedrijf weer aan het werk te krijgen.
Al snel vond Alldra Sweet Passion een bedrijfspand in Almelo, alleen hier moest zoveel aan gebeuren om er een voedselproducerende fabriek van te maken dat moest voldoen aan de strengste eisen van onder andere de voedselwarenautoriteit.
Door deze gebeurtenis ging Alldra Sweet Passion op zoek naar partners die deze megaklus, het bouwen van de nieuwe fabriek binnen een tijdsbestek van 4 weken, konden realiseren.
Alldra Sweet Passion heeft Sentho gekozen voor het bouwen van alle wanden en plafonds (zo’n 6000 m2 ) productieruimtes, het aanbrengen van alle snelloopdeuren en gewone kunststof loopdeuren, kunststofraamkozijnen, het maken van een 2500 m2 Duracon gietvloer met 500 m1 hygiënische plinten, het aanbrengen van brandwerende food grade wandafwerking voor in het magazijn en last but not least een kleine
500 m1 kunststof aanrijdbeveiliging.
Sentho heeft geen bouwvak vakantie en is de hele vakantie open! Dit doet Sentho om zo de vraag van voedselproducerende bedrijven te kunnen beantwoorden. Deze bedrijven liggen namelijk vaak gedeeltelijk stil tijdens de zomerperiode voor onderhoud en renovatie.
Met man en macht is er dag en nacht gewerkt om ervoor te zorgen dat Alldra Sweet Passion na 4 weken al weer instaat was om de eerste productie op te starten en de eerste bestellingen van klanten al weer de deur uit konden.wandafwerking
Sentho heeft mogelijk gemaakt wat andere niet konden. Ook de nauwe samenwerking met andere partners van Alldra in dit proces is zeer georganiseerd verlopen waardoor we snel konden schakelen. Dit was ook van essentieel belang omdat er geen ruimte was voor tijdverlies. De geringste fout kon zomaar een 2 weken schelen. Door te denken in oplossingen in plaats van problemen kan Sentho in turnkey projecten adviseren, begeleiden en uitvoeren. Alles onder 1 dak.
Alldra Sweet Passion is net als Sentho enorm trots op de behaalde prestatie en het eind resultaat.
Samen gaan voor passie, om in slogan van Alldra Sweet Passion te blijven!

Read more
wanden

Wonderboard wanden bij Kuikenbroederij COBB

Kuikenbroederij COBB

COBB is een internationaal bedrijf die haar klanten bediend door middel van innovatief onderzoek- en technologiebeleid, eiwitten gezond en wereldwijd betaalbaar te maken  COBB is een pluimvee onderzoeksbedrijf die betrokken is bij de ontwikkeling, productie en verkoop van vleeskuikens en fokvee. COBB is toegewijd om vooruitgang, en de kwaliteit van hun producten te waarborgen. COBB zal het hoogste niveau van de ethische normen en integriteit handhaven in onze relaties met teamleden, klanten en leveranciers. COBB is toegewijd aan lange termijn onderzoek en ontwikkeling, het verantwoord gebruik van technologie, en investeringen in onze mensen en dienstverlening. COBB is geëngageerd in het welzijn van de dieren in haar bedrijf, alsmede aan de inspanning en het verbeteren van hun welzijn voor de toekomst.
Onze ongekende inzet voor en investeringen in R&D is een belangrijke factor in de ontwikkeling, de productie en de consistentie van onze kwalitatief hoogwaardige vleeskuikens fokvee.

Binnen het bedrijf heeft Sentho de eer gehad om de wanden in de natte ruimte volledig te renoveren. Tevens hebben we de bestaande deuren voorzien van 2,3 mm Wonderboard zodat ook deze weer zouden voldoen aan de strenge eisen binnen dit bedrijf. Op deze manier kon Sentho kosten besparen voor COBB en hoefde zij geen dure uitgaven te doen m.b.t. een nieuwe kunststof deur met kozijn. Sentho probeert altijd mee te denken met de klant om het project zo efficiënt en betaalbaar te maken. De onderlinge verbindingen tussen de platen Wonderboard hebben we zorgvuldig met een 2 componenten verbinding afgewerkt. Tegen de bestaande klapdeuren heeft Sentho ook een verbinding van 2 componenten lijm gemaakt om zo de overgang van Wonderboard naar de RVS deurposten strak te kunnen afwerken. Dit alles werd in een tijdbestek van maar 2  dagen gerealiseerd. Zowel klant als Sentho vonden het een prettige samenwerking en een mooi project binnen een bijzondere industrie.

Read more
wanden productieruimte

Sentho realiseert een state of the art applicatie/meel centrum!

Sentho kan ook turnkey verwerkingsruimtes voor bakkerij bedrijven realiseren. Zo hebben we enige tijd geleden diverse ruimte mogen realiseren voor het innoverende bedrijf Breatec uit Nieuwkuijk.
Breatec is een eersteklas leverancier en specialist in functionele ingrediënten zoals enzymen, emulgatoren en speciale inactieve gisten. Zo heeft Breatec ook een R & D-afdeling, waar zee passende oplossingen ontwikkelen voor broodverbeteraars in de bakkerij-industrie.
Breatec is bekend met alle soorten brood en productieprocessen van over de hele wereld, zodat ze in staat om uw wensen te vertalen in functionele ingrediënten en deeg systemen. Wat resulteert in het optimaliseren van alle brood parameters zoals volume, kruimel structuur, versheid en smaak!
Wereldwijd helpen zij hun klanten om antwoorden op hun specifieke behoeften te vinden door het naar voren brengen van hun brede toepassing technologie.
Onlangs openden ze een state of the art applicatie/ meel centrum voor analyse om zo hun klanten nog beter van dienst. Breatec heeft voor Sentho gekozen als haar partner voor deze realisatie. Breatec haar in-house productiefaciliteit is dankzij Sentho ISO 22.000, Koosjer en Halal gecertificeerd.

Door goed management en de medewerkers van Breatec hebben zij vele jaren ervaring en een brede specialistische kennis. De doelstelling van Sentho en Breatec raken elkaar doordat wij alle 1 gemeenschappelijk doel nastreven en dat is: de best mogelijke service en oplossingen bieden aan onze klanten. Operationele efficiency is belangrijk en moet voortdurend worden beoordeeld in de context van nieuwe en veranderende productlijnen. Productkwaliteit en voedselveiligheid is even belangrijk met aspecten als gezondheid, verwennerij en gemak rijden ontwikkeling en aanbod.

De filosofie van Sentho is daarom ook de mogelijkheden binnen de vastgestelde kaders in kaart brengen en uitwerken tot een totaal concept. Daarvoor is vooral investering in vakkennis nodig. Sentho heeft hiervoor alle tools in huis voor een goede start en een uniek eindresultaat.

Bezoek ook de socialmedia van Sentho b.v.!

Read more

Wist u dat het merk Wonderboard wand en plafond nummer 1 is in de markt van hygiëne?

Wonderboard; de beste oplossing in hygiënische ruimtes!

Wonderboard is de ideale oplossing voor hygiënische ruimtes. Wonderboard voldoet aan alle HACCP-richtlijnen. Ten opzichte van andere soorten wandkleding zoals tegelwerk of stalen sandwichpanelen, is de wandbekleding stoot- en krasvast en kan er geen bacterie- of schimmelvorming ontstaan in de voegen.

Wonderboard wandsysteem en plafondsysteem zijn slagvast en makkelijk te reinigen door het zelfreinigende effect. Het zelfreinigend effect houdt in dat vuil zich moeilijk nestelt en dat bij het schoonmaken de waterdruppels van het oppervlak afrollen, door de structuur die speciaal voor de afwatering bedacht is, waarbij er vuil wordt meegenomen.

Kenmerken wandpanelen:
– Bacterie- en schimmelwerend
– Duurzaam en flexibel
– Hygiënisch
– Slag- en stootvast
– Compleet systeem met afwerkprofielen
– Zelfreinigend
– Krasvast
– Direct verlijmbaar
– Ook verkrijgbaar als isolerende sandwichpanelen
– Vuilafstotend

Deze wand- en plafondpanelen zijn zijn speciaal geproduceerd voor hygiënische ruimtes, maar in alle ruimtes toepasbaar, ook als er bijvoorbeeld gevraagd wordt om kras- stootvaste wandbekleding. Door de hygiënische eigenschappen kunnen de wand- en plafondpanelen in bijna alle sectoren toegepast worden. Bijvoorbeeld: ziekenhuizen, voedselverwerkingsbedrijven en de chemische industrie.

De panelen zijn uitstekend voor vochtige ruimtes. De panelen zijn vochtbestendig en zijn bestand tegen het reinigen met een hoge drukspuit en diverse chemische middelen, zouten en zuren. Wonderboard is thermisch stabiel waardoor de panelen geen sterkte verliezen bij temperaturen tussen de -50 °C en +100 °C. Denk bij vochtige ruimtes aan: Sanitaire ruimtes, sportscholen, sauna’s, keukens, autowasstraten en koel- en vriescellen.

Sentho B.V. is dealer van Wonderboard, wij leveren en leveren/monteren en alle voorkomende afbouwwerkzaamheden die daar bij komen kijken, wij pakken totale projecten aan.

Kijk op www.wondeboard.nl voor meer informatie over het product!

Read more

Beleef het met de Sentho Experience Center!

Sentho hygiënische afbouwprojecten heeft een creatieve manier gevonden om de toepassingen van HACCP wand-, plafond- & vloersystemen met eigen ogen te kunnen ervaren. De mobiele HACCP Experience Center van Sentho is hiervoor in het leven geblazen!

Ervaar de E
19xperience

Vele bedrijven moeten HACCP richtlijnen opstellen om een risico inventarisaties van het productieproces in kaart te brengen. De HACCP richtlijnen worden veelal toegepast in uiteenlopende branches, denk hierbij aan: bakkerijen, slachterijen, chemische industrie, keukens, koel- en vriescellen, visverwerkende bedrijven, voedselverwerking, sanitaire ruimtes en ziekenhuizen.

De Experience Center is een mobiele ruimte waar je alles te weten komt over producten van Sentho en de toepassingsgebieden. Het Experience Center geeft een volledig beeld van alle producten, die voldoen aan de HACCP richtlijnen, voor nieuwbouw- en renovatieprojecten.

 

 

 

Tijdens de Experience:

 • Komt u deze producten tegen:20
  • Wonderboard HACCP wand- en plafondsystemen
  • Vloeistofdichte vloeren
  • Aanrijdbeveiligingen
  • RVS stootplinten
  • En meer..
 • Ziet u hoe de producten tot zijn recht komen
 • Wordt duidelijk hoe de producten worden gemonteerd
 • Ervaart u hoe gemakkelijk de producten schoon te maken zijn
 • Krijgt u advies van een specialist

 

 

Overal kun je de Experience Center beleven

Door de mobiele toepassing van het Experience Center kan er op elke willekeurige plek de HACCP Experience Center geplaatst worden. Op het industrieterrein, bij evenementen of parkeerplaats voor een kantoorgebouw.

Door de mobiliteit biedt Sentho een volledig en informatieve service aan op persoonlijk niveau. Bij de Experience is er altijd een specialist aanwezig die terplekke alle vragen kan beantwoorden.

Zin in een Experience?

Heeft u een nieuwbouw of renovatieproject dat moet voldoen aan de hygiënische normen? Laat je verassen en volledig informeren door de HACCP Experience Center. neem contact op met 085 – 483 0920 of ga naar www.sentho.nl

Read more
haccp bakker

Bakkersvak 2016 groot succes!

De bakkersvakbeurs was voor Sentho weer een groot succes, vele hebben ons splinternieuwe ‘Experience Center’ bezocht. De komende weken zijn weer veel op de weg te vinden om alle afspraken welke we op de beurs gemaakt hebben na te komen. In ons ‘Sentho Experience Center’ zijn bijna alle mogelijkheden te zien welke wij toepassen om een hygiënische HACCP ruimte te creeëren of uit te breiden.

Read more

Sentho staat 6&7 maart op de bakkersvak beurs in Rosmalen!

Sentho staat dit jaar op de Bakkersvak beurs in Rosmalen op 6 en 7 maart. U kunt ons vinden op standnummer K110. Bent u op zoek naar hygiënische afbouwoplossingen voor uw vloer,wand en/of plafond welke volledig aan de HACCP eisen voldoen? Dan is een bezoek aan ons Experience Center de moeite waard! U vind hier alle mogelijke oplossingen in een nagebootste hygiënische ruimte waardoor u een goed beeld krijgt van de werkelijke situatie na een Sentho verbouwing. Wij zien u graag op de Bakkersvak!

Zie hieronder een persbericht van Bakkersvak:

Vakbeurs Bakkersvak bestaat vijf jaar en dat moet gevierd worden

Oosterhout, 25 januari 2016

 Op 6 & 7 maart a.s. vindt vakbeurs Bakkersvak alweer voor de 5de keer plaats in het gastvrije Autotron Rosmalen. Sinds 2011 is Bakkersvak een feit en is uitgegroeid tot de enige vakbeurs in Nederland voor de ambachtelijke bakkerijsector. Zo’n mooi en succesvol jubileum moet natuurlijk gevierd worden en daarom pakt Bakkersvak dit jaar extra groots uit. Er is een speciaal jubileumprogramma geïnspireerd op het vijfjarig bestaan met een internationaal tintje.

 Nog meer te proeven, ruiken en beleven

Met de vijfde editie van Bakkersvak in het vooruitzicht, is deze beurs in maart groter dan ooit. Met het snelle uitverkopen van het oorspronkelijke Expodome en de grote belangstelling voor deze speciale jubileumeditie kon een uitbreiding naar het Eventron niet uitblijven. Zo’n 3.444m2 is erbij gekomen op de al bestaande 6.458m2. De twee hallen worden verbonden door de centrale entree die dit jaar is omgetoverd tot een echte markt, waar verrassende producten kunnen worden geproefd.

 Patisserie uit diverse landen

De leden van het Nederlands Patisserie Team zetten hun demonstraties, ofwel het product, een grondstof, smaak of uitstraling in het teken van één specifiek land. Het komt allemaal voorbij: bonbons geïnspireerd op Koeweit, technieken die in het verre oosten worden gebruikt voor een dessert op bord, de Franse klassiekers en het dessert wordt gemaakt met inspiratie uit Italië. Natuurlijk wordt Nederland niet overgeslagen en worden de bezoekers geïnspireerd met alles wat met kruiden en specerijen te maken heeft.

Wereldbroden van het BoulangerieTeam

De afgelopen jaren heeft het BoulangerieTeam aan vele internationale wedstrijden meegedaan. In wisselende teams zijn de nodige successen behaald met 2015 als absoluut hoogtepunt, waarbij drie keer een gouden medaille en één keer een zilveren medaille werden veroverd. Bij deze wedstrijden zijn de teamleden in aanraking gekomen met uiteenlopende broden en viennoiserie producten van over de hele wereld. Het is tijd om een selectie van deze wereldse broden te delen tijdens deze speciale editie van Bakkersvak.

 Verdieping in het vak met Ambacht & Business

Er vinden mini workshops plaats op het gebied van financiën, grondstoffen, storytelling en ambachtelijk produceren en worden de Ambacht & Business certificaten uitgereikt. Ambacht & Business is een trainingsprogramma samengesteld door FrieslandCampina, Stichting Ambachtelijke Bakkerij, Bakkerswereld, NBA en Bakkersvak.

 Brood moet reizen

In samenwerking met Bakkers in Bedrijf kun je op Bakkersvak op reis met ‘Brood moet reizen’ en kans maken op een echte reis! Op de beursvloer wordt een expositie ingericht met producten en sfeerbeelden die typerend zijn voor dat land. Je kunt hier inspiratie opdoen uit verschillende landen en gebruiken voor je eigen onderneming.

Daarnaast is er een oproep gedaan aan alle deelnemers om samen met Bakkersvak het jubileum te vieren, dus ook op de stands van de deelnemers komt het vijfjarig jubileum van Bakkersvak op feestelijke wijze terug.

 Meer informatie

Voor het bakkersvak leveren en monteren wij hygienische duurzame afbouwmaterialen waaronder een vloeistofdichte vloer

Om een bezoek te brengen aan Bakkersvak kunnen bezoekers zich inschrijven via info@sentho.nl

Read more
gewijzigde openingstijden

Gewijzigde openingstijden Sentho b.v. rond de feestdagen!

Sentho KerstWij zullen gesloten zijn vanaf 23 december 2015 17.00 uur tot 4 januari 2016.
Je kan de laatste bestellingen doorgeven uiterlijk dinsdag 22 december voor 11:00 uur. De laatste leverdag zal zijn 24 december conform de normale routes.

Op maandag 4 januari 2016 zullen er geen leveringen plaatsvinden.Op dinsdag 5 januari 2016 zal er weer geleverd worden conform de normale routes.

Wij wensen jou en je collega’s alvast prettige feestdagen en een voorspoedige jaarwisseling namens Team Sentho.

Read more

Sentho is deze week gestart bij Adventure Food

Sentho is deze week gestart bij Adventure Food! Hygiënisch plafond en wanden zijn gerealiseerd om de productie van Adventure Food te verbeteren!

2 interessante innovaties bij elkaar; Wonderboard en zelf verwarmende koffie. Adventure Food is bezig om voeding te ontwikkelen en verkopen voor intensieve buitensporten, ze beseffen als geen ander dat eigenschappen als voedingswaarde, smaak en gebruiksgemak van cruciaal belang zijn bij het volbrengen van dergelijke uitdagingen.20151118_145110

Read more

Gestart bij Krasnapolsky!

Afgelopen maandag is een van onze ploegen gestart bij het Krasnapolsky hotel op de Dam in Amsterdam. Wij zijn erg trots dat Krasnapolsky kiest voor onze Wonderboard wandsystemen, een goede keuze op basis van toekomstvisie, hygiëne en duurzaamheid. Hygiëne staat bij een hotel als Krasnapolsky natuurlijk hoog in het vaandel, verschillende ruimtes worden voorzien van nieuwe wandbekleding welke volledig voldoet aan de HACCP norm. wandsystemen

Read more

Slavakto- en Visbeurs zeer geslaagd!

Sentho b.v. kan terug kijken op 2 zeer geslaagde beurzen. Op de 3-daagse Slavakto Vlees  2015 in de jaarbeurs in Utrecht werd de Sentho stand goed gevonden door voornamelijk slagers met verbouw of nieuwbouw plannen. Op 5 oktober vond de jaarlijks drukbezochte visbeurs plaats. Sentho heeft op beide beurzen een groot aantal mensen geadviseerd en gaat de komende periode op tientallen locaties langs om een vrijblijvende offerte uit te brengen.

 

Heeft u Sentho b.v. gemist op 1 van de beurzen en wilt u graag advies om u ruimte conform HACCP in te richten? neem contact met ons op via 085-4830920 of info@sentho.nl. Wij komen graag bij u langs om u vrijblijvend te adviseren en/of een offerte uit te brengen.

Read more

Vraag nu uw kaarten aan voor de Visbeurs!

ZVis beursoals eerder vermeld staat Sentho b.v. dit jaar op de Vis beurs in Spakenburg, u kunt ons vinden bij stand 112/113. De visbeurs vind plaats op 5 oktober van 10.00 tot 22.00 uur.

Wilt u ons graag komen bezoeken op de Visbeurs? Stuur een mail naar info@sentho.nl en wij kunnen u van een toegangskaart voorzien!

 

 

 

 

Adresgegevens Visbeurs:

Nautisch Centrum Nieuwboer

Westdijk 36

3752 AE Spakenburg

Read more

Stootvaste advertentie in vakblad Vlees +

Sentho b.v. staat met een stootvaste advertentie in het vakblad Vlees + !

Sentho zal dit jaar in meerdere vakbladen te zien, waaronder de hygiëne special, vlees + , vis special. We hebben deze campagne opgezet voor meer herkenning en naamsbekendheid voor ons bedrijf Sentho b.v. Voor deze campagne zullen we geen traditionele afbeeldingen gebruiken maar uitdagende en afwijkende. De reden hiervoor is om mensen nieuwsgierig te maken naar ons ruime producten gamma en ons bedrijf. Sentho probeert op deze verfrissende, jonge aanpak af te wijken van de concurentie. We doen voornamelijk renovatie en nieuwbouwprojecten in de voedingsindustrie. Daarentegen zijn andere branches ook geïnteresseerd in onze oplossingen. Overal waar wanden, vloeren en plafonds duurzaam moeten zijn en makkelijke reinigbaar, kan Wonderboard worden toepgepast, van kaasfabriek tot slachterij en van cleanroom tot autowasstraat.

Onze werkwijze

Vanuit onze vestiging in Uden opperen we landelijk en zelfs internationaal. Sentho b.v. is zeer flexibel en zoekt ten alle tijden de oplossing die voor de klant het meest ideaal is, in productieruimtes is bijvoorbeeld normaal gesproken geen tijd voor werkzaamheden. Hiervoor zoekt Sentho b.v. in overleg met de klant een oplossing die het productieproces zo min mogelijk in de weg staat. Onze montagemedewerkers zijn al meer dan 10 jaar werkzaam in deze sector, en weten precies wat er van ze verwacht wordt in deze branche. Onze montagemedewerkers zullen ook tijdens de werkzaamheden ten alle tijden meedenken met de klant, om de werkzaamheden zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Onze experts zijn voortdurend op zoek naar innovatieve en duurzame oplossingen die beantwoorden aan uw specifieke behoeften. Onze jarenlange ervaring en ons wereldwijd netwerk helpen u om uw projecten tot een goed einde te brengen. Als u op zoek bent naar het juiste hygiënische afbouwsysteem voor uw project wilt u vertrouwen op de expertise en reputatie die decennialang zijn opgebouwd. Sentho b.v. bied u de perfecte oplossing die aan al uw behoeften tegemoetkomt


4342

Read more

Sentho b.v. op visbeurs 2015!

Sentho hygiënische afbouwprojecten b.v. is 5 oktober te vinden op de visbeurs in Spakenburg bij stand 113!

Sentho op visbeurs!

Sentho b.v. op visbeurs 2015 in Spakenburg!

De komende editie is de 12 keer dat de Spakenburgse Vishandel Vereniging dit 2 jaarlijks evenement organiseert, met een bezoekersaantal van 5.000 personen op de afgelopen editie van 2013 mogen we hier spreken van een zeer goed bezochte beurs. Een beurs waar Sentho zich goed kan profileren richting de vismarkt voor hygienische oplossingen. In de vismarkt is hoe dan ook veel vraag naar hygiënische ruimtes, waar onze systemen zoals de hygiënische wandbekleding uitstekend toepasbaar zijn. Onze Wonderboard hygiënische wandbekleding is makkelijk reinigbaar, schimmel en bacterie werend, slag- kras- en stootvast, bestand tegen vele chemicaliën, absorbeert geen geuren, thermisch stabiel, kleurvast, volgens de normen van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit(NVWA) en voldoet ook aan de strenge HACCP eisen. Hebt u een bedrijf in de vismarkt, en bent u op zoek naar een oplossing om u ruimte volledig volgens de eisen van de NVWA en HACCP te maken? Dan weet Sentho daar ten alle tijden een oplossing voor. Wij komen geheel vrijblijvend bij u op locatie kijken om de situatie op de juiste manier in te schatten, waarna wij u een geheel vrijblijvend advies en/of offerte kunnen aanbieden. Kom gerust eens langs bij onze stand op de visbeurs stand 113, wij staan u graag te woord. Heeft u vragen, stel ze gerust, wij helpen u graag vooruit!

Voor visverwerkingsbedrijven leveren en monteren wij hygienische afbouw oplossingen waaronder een vloeistofdichte vloer

Praktische informatie over de visbeurs:

Locatie:

Jachthaven Nieuwbour – Westdijk 26 – Bunschoten Spakenburg

Openingstijden:

De visbeurs 2015 vindt plaats op maandag 5 oktober 2015. De openingstijden van de beurs zijn vanaf 10.00 uur tot 20.00 uur.

Toegangskaarten:

Toegangskaarten worden verspreid via Sentho b.v. als standhouder, de VNV, Fishtrend, de beursorganisatie en sponsors. Kaarten bij de kassa aan de ingang kosten € 12,50 per stuk.

Deelnemers en plattegrond:

Een overzicht van welke andere bedrijven en organisaties deelnemen aan de visbeurs vind u binnenkort samen met de plattegrond op www.visbeurs.nl

Read more

Beresterke advertentie in de Hygiëne special!

Sentho B.V. staat in de nieuwe Hygiëne special zomer 2015, met een beresterke advertentie! Beresterk is niet alleen onze advertentie, het zegt nog veel meer over ons en onze producten. Sentho B.V. is beresterk in het leveren en uitvoeren van hygiënische afbouwsystemen, Wanden, plafonds en vloeren. Voor een totaalpakket aan hygienische afbouwproducten hebben wij ook: strokengordijnen, deurkozijnen, aanrijdbeveiliging en hygienische stootplinten.

 

goeie

 

Sentho b.v.

WIE WE ZIJN

Sentho is uw rechterhand, adviseur en uitvoerder voor complexe  nieuwbouw-  en renovatieprojecten waar hygiëne, vloeistofdichtheid en/of isolatie van verwerkingsruimten belangrijk zijn. Wij zijn gespecialiseerd in de montage van hygiënische, vloeistofdichte  en/of isolerende  wand-, plafond- en vloersystemen.  Onze systemen worden met name toegepast in voedselbereidingsruimten binnen de food-, horeca- en zorgsector en lenen zich ook uitstekend voor toepassing in opslag- en distributieruimten, autowasstraten, showrooms en koeltechnische ruimtes.

WAT BIEDEN WE

Met de systemen van Sentho kun je op een eenvoudige, betaalbare en efficiënte wijze je bedrijfsruimten laten bekleden of renoveren. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het verwerken en monteren van afbouwsystemen conform de EU normen en de normen van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA ). Montage geschiedt volgens de VGM normen (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) en VCA (Veiligheids Checklist Aannemers). Onze systemen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

WAT WE DOEN

Wij denken niet in problemen maar in oplossingen. Elke situatie wordt vakkundig beoordeeld. Nadat wij de bestaande situatie hebben geïnventariseerd, zullen wij onze bevindingen met u evalueren en u van een gedegen advies voorzien. Van advies tot realisatie. Het gehele project kunnen wij u uit handen nemen. Indien gewenst kunnen wij een project ook voorzien van massieve RVS stootplinten.

Wij,

• treden op als adviseur en projectbouwer in alle branches
• luisteren en kijken naar de wensen en behoeften van de klant
• bieden een gedegen advies
• ontzorgen door het project van a tot z te regelen
• maken gebruik van hoogwaardige vernieuwende producten
• beschikken over uitgebreide kennis van voedselverwerkende bedrijven
• hebben klanttevredenheid altijd voorop staan

 

 

Read more

Sentho B.V. op Slavakto beurs 2015!

logo-2015

Op 21 t/m 23 september 2015 is Sentho b.v. te vinden op de Slavakto beurs ‘Vlees 2015’ in de jaarbeurs te Utrecht. Slavakto is het internationale evenement dat de gehele vleesbranche – ondernemers en medewerkers – inspiratie biedt. Het evenement wordt om de drie jaar georganiseerd in Utrecht. Op de laatste editie in 2012 wordt succesvol teruggekeken. Het thema van deze editie is ‘Vlees 2015’. Met deze insteek is het een evenement voor de gehele vleesbranche. Iedere professional die met vlees of een vleesproduct werkt is welkom. De bezoeker wordt geïnspireerd door inspirerende activiteiten, vernieuwde producten en daarnaast kan er weer worden gestreden om felbegeerde prijzen tijdens de internationale vakwedstrijden. Wij zien u graag op onze stand 3D118!

Voor het slagersvak hebben wij een totaalpakket aan afbouwmaterialen waaronder: vloeistofdichte vloer

Slavakto beurs

Read more

Vloeistofdichte vloeren Bedrijfsfilm online!

Wij presenteren met trots onze 1e Bedrijfsfilm over vloeistofdichte pvc vloeren!

Vloeistofdichte PVC vloeren is een uniek isolerend en onderhoudsarm vloersysteem. De tegels zijn gemaakt uit hoogwaardig gerecycled PVC en hebben een blinde bevestiging. Hierdoor zijn de PVC vloeren bestand tegen zuren en andere schadelijke stoffen en daarom ook zeer praktisch voor bedrijven. Een PVC klikvloer is eenvoudig mee te nemen en geschikt voor hergebruik. De vloeistofdichte PVC vloeren zijn beschikbaar in de kleuren lichtgrijs, zwart en antraciet, andere kleuren zijn op aanvraag leverbaar. PVC klikvloer tegels worden gebruikt in garages, magazijnen, showrooms, productieruimten, keukens, werkplaatsen, fitnessruimtes, kleedruimtes, kelders en bij evenementen. Heb je een tijdelijk vloer nodig? HACCP vloeren kunnen je eenvoudig meenemen en hergebruiken. vloersysteem. De tegels zijn gemaakt uit hoogwaardig gerecycled PVC en hebben een blinde bevestiging. Hierdoor zijn de vloeistofdichte PVC vloeren bestand tegen zuren en andere schadelijke stoffen en daarom ook zeer praktisch voor bedrijven. Een PVC klikvloer is eenvoudig mee te nemen en geschikt voor hergebruik. De PVC vloertegels zijn beschikbaar in de kleuren lichtgrijs, zwart en antraciet, andere kleuren zijn op aanvraag leverbaar. PVC klikvloer tegels worden gebruikt in garages, magazijnen, showrooms, productieruimten, keukens, werkplaatsen, fitnessruimtes, kleedruimtes, kelders en bij evenementen. Heb je een tijdelijk vloer nodig? Een PVC klikvloer kun je eenvoudig meenemen en hergebruiken.

Read more

Valt uw branche onder een hygiënecode?

hygienecode NVWAHeeft u voor uw sector een goedgekeurde hygiënecode nodig? In de bijlage kunt een PDF document downloaden (bron www.nvwa.nl ) waarin staat welke sector een hygiëne code verplicht is. Heeft u in uw fabriek of werkplaats te maken met voedsel en vers producten dan moet u dit niet onderschatten. Zorg ervoor dat u voldoet aan de eisen van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Wilt u hulp om te controleren of uw werkruimtes voldoen aan de eisen en of uw wanden en plafonds en zelfs vloeren nog in orde zijn? Dan kan dit, 1 van onze specialisten komen graag bij u langs om u tips te geven en te laten zien hoe uw ruimte wel voldoet aan de hoogste eisen. En uiteraard is uw ruimte in orde dan melden wij dit ook.  PDF download link HACCP – Erkende hygiënecodes per sector overzicht april 2015

Read more

Sentho ook te vinden op het MFC Event 2015

MFC event

 

 

 

 

 

 

MFC event in Rosmalen

Op 20 en 21 mei 2015 is Sentho b.v. te vinden op het MFC-event te Rosmalen. Deze vakbeurs is bedoeld voor iedereen die in nederland en Belgie betrokken is bij de be- en verwerking van vlees, vleeswaren, vis kaas en vleesvervangende grondstoffen! Er zijn deze dagen interessante lezingen m.b.t het centrale thema “Novel processing”. Wij zien u graag op onze stand A024! Bestel vandaag nog uw gratis kaarten!

Read more

Sentho B.V. op Empack 2015

Empack

Op 15 en 16 april vindt weer de verpakkingsbeurs Empack plaats in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch. Empack is de enige beurs die in Nederland georganiseerd wordt voor de verpakkingsindustrie. U kunt zich hier registreren voor een gratis toegangskaart.

We ontvangen u graag op onze stand: F126

Read more

Sentho B.V. op Bakkersvak 2015

bakkersvak

Van 8 t/m 9 maart vindt in het Autotron te Rosmalen weer de Bakkersvak plaats. Het vertrouwde event voor de Nederlandse bakkerijsector. Sentho B.V. is hier o.m. met Wonderboard hygienische wand- en plafondsystemen vertegenwoordigd.

Voor het bakkersvak hebben wij een totaalpakket aan hygienische afbouwmaterialen waaronder: vloeistofdichte vloer

Vraag hier uw toegangskaart aan voor een gratis bezoek. We zien u graag op onze stand: H106

Read more

Sentho B.V. hygiënische afbouwprojecten opent vestiging aan de Neutronenlaan 44 in Uden

HACCP wanden, plafonds en vloeren

Sentho B.V. is leverancier en uitvoerder voor nieuwbouw- en renovatieprojecten waar complexe  vraagstukken met betrekking tot hygiëne, vloeistofdichtheid en/of isolatie van verwerkingsruimten opgelost moeten worden. Sentho B.V.  is gespecialiseerd in de montage van hygiënische, vloeistofdichte-, isolerende- en HACCP wanden, plafonds en vloeren. De hygiënische systemen van Sentho worden met name toegepast in verwerkingsruimten binnen de voedselbereiding-, horeca- en zorgsector.

“Sentho is werkzaam voor diverse branches waar HACCP van toepassing is. Wij werken met name voor branches die moeten voldoen aan de HACCP voorwaarden. Hierbij kun je denken aan: vleesindustrie, visverwerkende bedrijven, bakkerijen, ziekenhuizen, farmaceutische industrie, carwash- en autobedrijven en sportcomplexen. Bij Sentho denken we niet in problemen maar in oplossingen. Elke situatie wordt vakkundig beoordeeld. Nadat de bestaande situatie is geïnventariseerd, worden de bevindingen met de opdrachtgever geëvalueerd en krijgt de klant een degelijk advies. Van advies tot realisatie. Het gehele project kunnen we uit handen nemen. Indien gewenst kan een project door ons worden voorzien van massieve RVS stootplinten” aldus directeur Niels Burger.

De systemen van Sentho voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen

Met de systemen van Sentho kun je op een eenvoudige, betaalbare en efficiënte wijze je bedrijfsruimten laten bekleden of renoveren. De Sentho medewerkers zijn gespecialiseerd in het verwerken en monteren van afbouwsystemen conform de EU normen en de normen van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA ). Montage geschiedt volgens de VGM normen (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) en VCA (Veiligheids Checklist Aannemers).

Wonderboard dealer

Sentho B.V. is ook dealer van het Wonderboard® HACCP hygiënisch wand- en plafondsysteem. Wonderboard® is geschikt voor zowel renovatie als nieuwbouw en wordt hoofdzakelijk toegepast in ruimten waaraan hoge hygiënische eisen worden gesteld (HACCP-normen) en schoonmaakgemak een vereiste is. Sentho speelt met Wonderboard in op ontwikkelingen in industrieën, die moeten voldoen aan de strenge normen vastgesteld in de artikelen van de Warenwetregeling Hygiëne en Levensmiddelen. Wonderboard wand- en plafondbekleding voldoet aan de normen van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) net zoals de HACCP vloeren.

Read more
Sentho

NIEUWE WEBSITE SENTHO BV

Website Sentho

Me trots presenteren wij hier onze nieuwe website Sentho. Sentho hygienische afbouwprojecten richt zich Haccp wanden, vloeren, plafonds en toebehoren. Wij bieden onze klanten een totaalpakket en verzorgen projecten van a t/m z. Onze missie is u volledig ontzorgen op het gebied van hygienische afwerking.

De website URL is http://www.sentho.nl

Read more