Blog masonry

sentho uden

Sentho is verhuisd naar nieuw onderkomen op A-locatie in Uden

Na bijna drie jaar gestationeerd te zijn geweest aan de Neutronenlaan 44 in Uden was het 9 februari zover. Wegens de explosieve groei die Sentho afgelopen jaar heeft meegemaakt waren we uit ons jasje gegroeid op de oude locatie. De nieuw locatie is aan de Industrielaan 21 en bevind zich op 1 van de drukste toevoerwegen naar het industrieterrein van Uden. Dagelijks rijden er honderden auto’s , waarvan een deel woon- werkverkeer is voorbij aan onze nieuw locatie.

De nieuwe locatie

sentho udenAan de Industrielaan vind u naast Sentho ook bedrijven als Wiltec, Ad  Bouw, Siba en de Praxis. Op de nieuwe locatie, welke zich op de bovenste verdieping van het pand bevind, hebben we naast meer kantoorruimte een ruime presentatieruimte en showroom om iedereen te woord en te informeren. Tevens zal de presentatieruimte worden gebruikt als opleidingscentrum voor onze monteurs en personeel maar ook voor onze wederverkopers en zakenpartners. Wenst u gebruik te maken van meer advies over montage en verkoop van onder andere Wonderboard dan is dat uiteraard mogelijk. Het industrieterrein van Uden vormt binnen de regio Uden Veghel een belangrijke publiekstrekker op het gebied van winkelen. Uit recent onderzoek is gebleken dat Uden een grote regiofunctie in Brabant heeft als het gaat om consumenten maar ook voor bedrijven. De industrie in Uden is ook zeer belangrijk voor de werkgelegenheid in de regio. Uden is via de A50 makkelijk bereikbaar en centraal.

Het bakje koffie staat klaar!

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze nieuwe locatie waar we voorlopig weer even vooruit kunnen, wilt u langskomen op onze nieuwe locatie maak dan wel eerst even een afspraak via 085-4830920 of neem contact op via ons email adres op info@sentho.nl! Kortom de koffie staat niet klaar maar word speciaal voor u vers gezet!

haccp sandwichpanelen

Sentho goes Egypt part 2

Januari 2018 was het dan eindelijk zo ver! Deze maand is Sentho afgereisd met 2 supervisor naar het warme Egypte. Op het ogenblik is het overdag rond de 20 graden, kortom perfecte omstandigheden voor de montage van onze Wonderboard glasvezelversterkte polyester platen. In Egypte stonden er 12 monteurs klaar om de Wonderboard platen te gaan verwerken.

De uitleg werd volledig in het Engels gegeven en daarna vertaald naar het Arabisch. Na goed overleg en diverse instructies is er een start gemaakt met het plafond.

HACCP sandwichpanelen

De sandwichpanelen lagen op diverse bokken en zo konden we de panelen liggend verwerken. Uiteraard werden deze eerst goed ontvet en gereinigd voordat we de lijm konden aanbrengen. Door deze manier van verwerken heeft de lijm de tijd ook goed de tijd om uit te harden wat zorgt voor de meest optimale hechting voor onze Wonderboard lijm. De Sandwichpanelen werden daarna opgestapeld om te drogen. Na enkele dagen werden de onderlinge verbindingen afgewerkt door middel van onze unieke 2 componenten verbinding.

 

Het totale plafond heeft een oppervlakte van circa 5000 m2. De Egyptische monteurs zijn zeer vakkundig en bekwaam en na een week met onze supervisors aan het werk te zijn geweest hebben wij het volle vertrouwen dat ze het de komende weken ook zonder ons zullen redden. Over enkele weken zullen wij wederom met 2 supervisors richting Egypte vertrekken en dan zullen we een start maken met het verlijmen van het Wonderboard tegen de wanden. Uiteraard was er ook nog wat tijd voor ontspanning en konden we Egypte niet verlaten zonder een bezoek aan de drie piramides van Gizeh en Cheops. Beide staan sinds 1979 ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Sentho blinkt uit in haar manier van werken zowel voor de nationale als de internationale markt. Ook in Egypte voor een van de grootste aardappelverwerkers van de wereld.

 


The time has come, January 2018! This month Sentho traveled with 2 supervisors to North Africa  more specific to Egypt. To refresh your mind, we are here for a big installing job for a hygienic factory dat process potato’s. At the moment it is around 20 degrees during the day, the perfect conditions for mounting our Wonderboard glass fiber reinforced polyester sheets for a hygienic result to produce food related products.

In Egypt there were 12 mechanics ready to mount the Wonderboard plates. The explanation was given entirely in English and then translated into the Egyptian language. After careful consultation and various instructions, a start has been made with the ceiling. The sandwich panels were on various tables and so we were able to process the panels lying down. Of course, these were first properly degreased and cleaned before we could apply the glue.

Thanks to this method of processing, the adhesive also has the time to harden, which ensures the most optimal adhesion for our Wonderboard glue. The sandwich panels were then piled up to dry. After a few days the interconnections were finished by means of our unique 2-component connection.

The total ceiling has an area of ​​approximately 5000m2. The Egyptian mechanics are very skilled and competent and after a week of working with our supervisors we are confident that they will survive without us in the coming weeks. In a few weeks time we will leave with two supervisors to Egypt and then we will make a start with gluing the Wonderboard against the walls. Of course there was also some time for relaxation and we could not leave Egypt without a visit to the three pyramids of Giza and Cheops. Both are also on the UNESCO World Heritage List since 1979.

Bezoek Sentho op de Horecava beurs!

Sentho staat de komende week op de Horecava…

kom bij ons langs op stand 03.302 en zie ons nieuwe product en natuurlijk alle andere oplossingen op gebied van hygiënische afbouw!

Senthantisch jaar

Terugkijken op een Senthastisch jaar!

Het eind van het jaar is nu echt duidelijk in het zicht en 2017 gaat bij ons Sentho de boeken in als een Senthastisch jaar. Niet alleen hebben we er meerdere collega’s bij gekregen maar heel veel nieuwe bedrijven die ons afgelopen jaar hebben ingeschakeld voor het renoveren of nieuwbouwen van diverse projecten. Bij een groot aantal van deze projecten is er voor Sentho gekozen vanwege de manier van werken, het ontzorgen en het brede pakket van producten dat wij aanbieden.

De variatie en diversiteit van de bedrijven die ons afgelopen jaar hebben benaderd was ook zeer breed. Van bakker tot broodfabriek, van slager tot slachthuis, van visboer tot visafslag kortom alle facetten in de voedingsindustrie hebben de revue gepasseerd in 2017. Ook diverse laboratoria en autowasstraten zagen in ons de juiste partner! In 2017 is Sentho ook gevraagd voor diverse internationale projecten waarvoor we in 2018 de supervisie en levering van materialen voor gaan verzorgen. Klanten en prospects konden ons afgelopen jaar vinden op diverse beurzen door het hele land zoals de bakkersvak, de bouwbeurs en de visbeurs. Daarnaast maakten ze ook kennis met onze werkwijze en materialen via diverse grootschalige direct mailingen.

Wat brengt 2018? Helaas kunnen wij ook niet de toekomst voorspellen maar we kunnen al wel zeggen dat we ook voor 2018 een drukke beurs agenda hebben. De eerste beurs start al direct in de eerste maand van het jaar, waar we van 8 tot en met 11 januari te vinden zijn op de Horecava op stand nummer 03.302! Dan volgen op volgorde van datum de Bakkersvak te Gorinchem, De VIV beurs te Utrecht en de Slavakto welke ook in de Jaarbeurs te Utrecht is. Diverse nieuwe producten zullen ook worden gelanceerd zoals de SenTile (glasvezel versterkte polyester platen met tegelmotief) en speciale hygiënische aanrijdbeveiliging! Wij verwachten dat 2018 naast een druk jaar ook een succesvol jaar zal worden en hopen dat ook weer aan ons zal denken!

Van vrijdag 22 december tot en met dinsdag 2 januari 2018 zullen wij gesloten zijn daarna staan we weer het hele jaar voor iedereen klaar!

Vanuit Uden wensen wij u een prettige feestdagen toe en een knallend 2018!

fabriekswanden

Sentho B.V. goes Egypt part 1

Medio Augustus zijn wij benaderd door een van de grootste aardappelverwerker ter wereld om hun te helpen met het opzetten van een fabriek in Egypte. Wonderboard directe verlijming is ook in deze industrie de meest duurzame oplossing daar er in dit soort branches veel water gebruikt wordt waardoor normale stalen sandwichpanelen op den duur gaan roesten en kwetsbaar zijn als het gaat om deuken.

Om dit voor de toekomst te voorkomen is ervoor gekozen om nieuwe stalen sandwichpanelen direct te bekleden met Wonderboard. Sentho zal naast het leveren van alle materialen en gereedschappen, welke nodig zijn voor het monteren van het Wonderboard, zorg dragen voor de supervisie en begeleiding van het project.

Leveren hygiënische afbouwmaterialen

Na maandenlange voorbereiding was het afgelopen week de eerste meeting on site met de lokale aannemer en klant om alle voorbereidingen door te spreken voor de montage van maar liefs 12.000 m2 Wonderboard. Tevens zijn er deze week 3 containers van 40 ft. per vrachtschip vertrokken vanuit de Rotterdamse haven naar de haven van Alexandrië welke daar rond oud en nieuw zal aanmeren.

Ontzorgen en realiseren van A tot Z

Samen met de lokale aannemer zal het personeel in 2018 worden opgeleid om de montage van het Wonderboard goed en zorgvuldig aan te brengen zodat de fabriek aan de strengste eisen zal voldoen. De expertise van Sentho is voor de klant van groot belang geweest voor het maken van de juiste keuzes. In januari 2018 zullen 2 supervisors van Sentho wederom vertrekken naar Egypte. Sentho ontzorgt haar klanten en zet hiermee een grote stap in internationale voedingsmiddelenindustrie. Sentho legt de standaard en dus de lat hoog en houden nauwlettend alle wereldwijde certificeringen zoals BRC, IFS, FSMA, SQF 2000 en de FSSC 2200 in de gaten, hierdoor lopen wij liever voor op de feiten en niet achter de feiten aan. Ook voor volgend jaar staan er al diverse trips naar het buitenland in de planning voor nog meer internationale projecten.

sandwichpanelen

Sentho renoveert carwash bij Gulf te Voerendaal

Gulf is een internationale producent en leverancier van brandstoffen en smeermiddelen voor de industrie en bedrijfs- en consumentenmarkt maar ook voor een schone heilige koe kan je terecht bij Gulf te Voerendaal. Bij al meer dan honderd landen over de hele wereld is het merk Gulf is aanwezig voor al meer dan 100 jaar.

In Nederland staat Gulf bekend als een toonaangevende aanbieder op het gebied van retail brandstofleveringen, maar om haar rechtstreekse leveringen van brandstoffen, smeermiddelen en AdBlue in diverse branches, zoals industrie, transport, aannemerij, loon- en grondverzetbedrijven. Tevens heeft Gulf een zeer groot marktaandeel in de levering aan de scheepvaart. Gulf heeft met talloze moderne tankschepen en tankauto’s haar distributie in eigen beheer.

Gulf reageert met technische innovaties en vernieuwingen zo ook met haar autowasstraat om de klant in een fijne en schone omgeving zijn auto te wassen. Bij Gulf Voerendaal maken ze gebruik in hun carwash van krasvrije borstels. De oude tegelwanden waren zeer ernstig vervuild door de afgelopen gebruiksjaren en zwaar beschadigd. Het glazuur van de tegels was door het intensieve gebruik van de wasstraat volledig aangetast en vergaan.

sandwichpanelenSandwichpanelen

Hierdoor hebben wij samen met de klant gekozen om de wanden te bekleden met 35 mm Wonderboard sandwichpanelen met een vulling van polystyreen. De sandwichpanelen zijn aan elkaar verbonden door middel van een veer. Tussen de sandwichpanelen is er gekozen voor een naadloze verbinden met 2-componenten epoxy. Hierdoor zijn de sandwichpanelen volledig waterdicht afgemonteerd. Dit is natuurlijk van essentieel belang bij ruimtes waar veel water en vocht is, iets wat uiteraard het geval is bij een autowasstraat en carwash.

Bestand tegen chemicaliën

Wonderboard is resistent tegen een groot aantal chemische producten, ook dit is van groot belang bij een carwash daar hier met veel chemie gewerkt wordt om de vuilste auto’s weer blikkend schoon te krijgen.

De afgelopen jaren heeft Sentho een zeer groot aantal autowasstraten, autowasboxen en carwashes mogen renoveren en nieuwbouwen. Ook hierin bewijst Sentho zich als waardige partner en bewijst Wonderboard zich als het beste product voor deze toepassing.

renovatie slagerij

Ambachtelijke renovatie voor De ambachtelijke dorpslagerij!

De ambachtelijke dorpsslagerij is opgericht door Henk en Willie van Vulpen in 1998 te Hooglanderveen. Henk van Vulpen is opgegroeid op het platteland en had op zeer jonge leeftijd al een passie voor het slagersvak. Henk had al snel het slagersvak onder de knie en groeide uit tot een echte chef slager en worstmaker. Henk zijn passie voor het slagersvak oefende hij uit bij slagerij van Asch in Soest. Daar was hij het meest te vinden in de worstmakerij, want dat was waar zijn hart lag.

Renovatie slagerij

Het maken van puur en ambachtelijke vleeswaren, maaltijden en panklaar vlees. In 1998 wist Henk zijn droom te verwezenlijken. Hij begon een eigen slagerij, worstmakerij en rokerij in één. De ambachtelijke dorpsslagerij groeide al snel uit tot een bekendheid in Hooglanderveen en omstreken, dat in 2008 een 2e vestiging werd geopend in Amersfoort-Vathorst. Na al die jaren was de slagerij toe aan een totale make over, om zo weer te voldoen aan alle strenge eisen om voedselveiligheid te kunnen blijven waarborgen.

Nieuwe hygiënische wanden en plafond

wandafwerking slager

Sentho heeft voor dit project de renovatie van de wandafwerking en plafondafwerking voor haar rekening genomen. De huidige wanden waren tegels en voor een gedeelte stalen sandwichpanelen. Om direct te kunnen verlijmen op deze ondergronden dient er voor montage alle wanden zeer goed te ontvetten.

Wanneer de cleaner is aangebracht op alle wanden is er binnen een record tempo de klus geklaard. Dit omdat de slager natuurlijk niet zo lang zijn winkel gesloten wilde hebben. Tegen het plafond hebben we een raamwerk gemaakt en daarna voorzien van speciale hygiënische vlakke kunststof panelen, wat naadloos aan elkaar sluit en zo een strak plafond maakt dat makkelijk schoon te maken is en antistatisch waardoor, er minder vuil aan blijft zitten dan bij een normaal plafond. Ook dit is weer uiteindelijk een project geworden waar de klant nog vele jaren van kan gaan genieten en overheerlijke ambachtelijke producten kan maken.

productieruimte afbouw

Totaalproject van A tot palingsound!

Sentho Hygiënische Afbouwprojecten opereert zowel nationaal als internationaal met heel veel mooie projecten, maar het realiseren van een productieruimte afbouw van A tot Z in Volendam heeft een speciale plek op ons lijstje gekregen.

De Ambachtelijke Volendammer had ons benaderd om een pand waar nog geen voedsel gerelateerde activiteiten plaats vond, dit hebben wij weten om te toveren tot een volwaardige productielocatie voor o.a. garnalenkroketen, palingkroketten en soepen volgens HACCP richtlijnen. Natuurlijk alles vis gerelateerd, want naast de palingsound staat Volendam bekend om haar vis!

Productieruimte afbouw

De Ambachtelijke Volendammer gaat op deze nieuwe locatie onder andere krokketten produceren met garnalen en paling. Voor de vloer is er gekozen voor een troffelvloer met een gemiddelde laagdikte van 3 tot 5 mm over de huidige gevlinderde cementdekvloer heen. In totaal ging dit om 180 m2 hygiënische vloerafwerking. De nieuwe vloer is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. De Sentho vloersystemen zijn ontwikkeld om vuil en de hechting van vuil te minimaliseren. Daarnaast eenvoudig te repareren bij eventuele beschadigingen. In de vloer op de eerste verdieping van het pand hebben we tevens diverse ACO RVS putten gemonteerd om het spoelwater weg te kunnen laten lopen. In het Sentho HACCP vloersysteem assortiment van hebben wij naast de troffelvloer; vloeistofdichte vloeren, zwevende PVC vloeren, gietvloeren en klikvloeren voor droge ruimtes.

Directe verlijming

directe verlijming

Naast de hygiënische vloerafwerking is er voor 450 m2 aan wandbekleding gekozen, uiteraard gekozen voor Wonderboard, simpelweg omdat dit de meest ideale oplossing is voor de directe verlijming. Het plafond is voorzien van een raamwerk waarna

we deze hebben bekleed met een hygiënisch en antistatisch vlak kunststof paneel. Doordat het pand is opgesplitst in een beneden en een bovenverdieping moest er een goederenlift worden geïnstalleerd om de toe en afvoer van de producten op de verdieping te krijgen.

Na het uitslijpen van een gat en het constructief verstevigen van de verdiepingsvloer is de hydraulische kolomlift gemonteerd, de lift kan een totaalgewicht van maar liefs 600 kg aan. Op de eerste verdieping is er naast de productie ruimte een kantine gerealiseerd voorzien van alle gemakken. Naast het keukenblok is er door Sentho een sanitaire ruimte gecreëerd en gemonteerd.

RVS stootplinten

stootplintOm de productie ruimte te koelen is er een airco geplaatst met een energie label A++.
Op de begane grond waar zich de expeditie bevind zijn er een koel en vriescel gemonteerd om alle producten in te kunnen vriezen. Op de 1e verdieping hebben we een blastchiller geplaatst. Deze kan het vlees van +90 graden binnen 90 minuten terug te koelen naar 3 graden. In de grote koelcel, waar het nodige palletverkeer aanwezig is, hebben we RVS stootplinten gemonteerd welke fungeert als aanrijdbeveiliging. De RVS stootplinten zijn gevuld met beton en epoxy en is extra verstevigd met een bewapening wat de stootplint maakt tot een robuust en hufterproef geheel.

Hiermee bewijst Sentho zich weer als totaalproject uitvoerder die turnkey de klant ontzorgt!