Blog grid view

wandafwerking wasserij

Sentho renoveert glazenwasserij bij van Schaik in Montfoort!

Sentho kreeg de mogelijkheid de glazenwasserij te renoveren. De wanden waren voorzien van een coating welke enorm had geleden en door de grote vochtigheid was los gekomen van de gestucte muur. Dit soort situaties zien wij iedere dag weer en is een van de grote nadelen met coating. Het gaat op den duur afbladeren.

Wandafwerking wasserij

wandafwerking wasserijWe hebben de wanden hebben we eerst voorzien van Fermacel. Een vezel gebonden plaat welke we op de wand is geschroefd. Daarna hebben we de Fermacel platen voorzien van een primer zodat we een betere hechting hebben op de Fermacel platen. Daarna hebben we wanden voorzien van de Wonderboard fiberglass reinforced panels (FRP). De verbindingen en de binnenhoeken zijn voorzien van een 2-componenten epoxy. Van Schaik heeft zelf de vloer nog een op knap beurtje gegeven door deze nog te voorzien van een 2 componenten verf zodat het geheel er weer allemaal lekker fris uitziet. Het leiding werk is naderhand op de wand gemonteerd zodat hier de nieuwe osmose machine kan worden aangesloten. De wandafwerking wasserij heeft nu een hygiënische uitstraling dat goed tegen een stootje kan! 

 

Schone glazen

Drankengroothandel en partyverhuur van Schaik dranken is een zelfstandige groothandel met leverancies van dranken en toebehoren aan: horeca, bedrijven, scholen, sportkantines, instellingen, verenigingen etc. Ze leveren verschillende bieren op fust en hebben met Warsteiner Benelux een nauw samenwerkingsverband betreffende leveranties van fust en kelderbier. Al 15 jaar hebben ze hun eigen merk Onder de Boomjes Bier. Een heerlijk bier voor de echte levensgenieter. De fusten zijn beschikbaar van 20, 30 en 50 liter maar ook tankbier kunnen wij leveren. De nieuwe glazenwasmachine kan er wat ons betreft in zodat drankengroothandel van Schaik in Montfoort weer vele jaren alle feesten, partijen en bedrijven weer kan voorzien van schone glazen en een voortreffelijk gezellig feest in de hele regio.

 

Benieuwd naar wat wij kunnen betekenen? Of heeft u ook een glazenwasserij die een opfrisbeurt kan gebruiken? Vraag hier een proefpakket aan van ons assortiment. Wij helpen u graag verder!

 

 

doucheruimte renovatie

Nudistencamping “Achter ut Huus” kiest voor glasvezel versterkt polyester in natte cellen!

In het noordoostelijke puntje van Noord-Brabant zit de Naturistencamping ‘Achter ut Huus’, Waar al bijna 25 jaar de familie Cuppen er voor zorgdraagt dat op de kleine camping het de gasten aan niets ontbreekt. De camping is een voormalig boerenbedrijf en biedt veel ruimte, ook voor sport en spel, zowel binnen als buiten. Voor zowel als oud is er genoeg te beleven op de Brabantse nudistencamping. Of men nu een weekend of een aantal weken ‘Achter ut Huus’ verblijft de familie Cuppen zorgen voor een rustige en fijne tijd!

Doucheruimte renovatie, voorzien van nieuwe wanden, plafond en vloer

De doucheruimte renovatie was op zijn plaats, ook al waren de behoorlijk verouderd tegelwanden nog prima bruikbaar, de uitstraling daarentegen was onhygiënische. Toch wilde de familie Cuppen zich klaar maken voor de toekomst. De wanden, vloer en plafond zijn allemaal aangepakt bij deze doucheruimte renovatie. Het mooie aan dit project is dat we de oude elementen van de schuur in takt hebben gelaten. Zo hebben we dus oud met nieuw weten te combineren en de look en feel van de nostalgische schuur terug laten komen in het geheel. De vloer is voorzien van een epoxy en er is een hygiënische plint is opgesmeerd tegen de wand zodat er een mooie strakke waterdichte oplossing ontstaat. Er is een toilet gecreëerd met een bestaande toiletsysteemwanden. Het toiletreservoir is volledig omkist en daarna bekleed met Wonderboard glasvezel versterkt polyester waarna een hangtoilet is geïnstalleerd.

Directe verlijming

directe verlijmingDoor de opdrachtgever is na installatie van de wanden een op maat wandmeubel gemaakt met wasbakken e.d. Deze is afgehangen aan de Wonderboard wanden. Dit is mogelijk en kan zonder problemen daar de Wonderboard direct is verlijmd en het de kracht van de huidige wand heeft overgenomen. Ook hier zijn de onderlinge verbindingen door middel van 2 componenten epoxy gemaakt. Met als groot voordeel ten opzichte van siliconenkit dat de 2 componenten lijm geen schimmel aantrekt en absorbeert.

Kortom een prachtig project ook al was het kleinschalig, wij zijn er trots op!

 

Renovatie Bakkerij Bèr Vogels te Gemert kers op de taart!

Bakkerij Bèr Vogels is al ruim 80 jaar een begrip in Gemert en ver daar buiten. Ze streven altijd naar de beste kwaliteit, daarom laten ze hun producten beoordelen door het NBC. Het NBC staat voor Nederland Bakkerij Centrum met als uiteindelijk doel dat de consument de bakker ziet als betrouwbaar en eerlijk. Het streven is de consument dagelijks laten genieten van heerlijke bakkerijproducten. Tevens zorgt het NBC ervoor dat de marktpositie van bakkerijondernemers versterkt. Dit doen ze met veel kennis en ervaring op het gebied van product, proces, voedselveiligheid, productinformatie, gezondheid en marketing.

Renovatie wanden

Sentho had het voorrecht om bij Bakkerij Bèr Vogels ruim 130 m2 wanden te bekleden. Deze renovatie wanden wordt gedaan met 2,3 mm Wonderboard glasvezelversterkte polyester, ook wel FRP genoemd. De wanden bestonden eerst uit cel betonblokken en metselwerk en sommige gedeeltes waren betegeld. Het betrof hier een opslagruimte welke de Bakkerij ook hygiënisch wilde hebben omdat ze altijd streven naar perfectie!

Hygiënische plafondafwerking

Het plafond bestond uit een systeemplafond met oude gipsvezelplaten. Deze platen hebben we vervangen met eveneens 2,3 mm Wonderboard glasvezelversterkte polyester platen. Wonderboard oplossing in een systeemplafond is naast dat het er strak uitziet ook nog eens zeer makkelijk te onderhouden. De platen kunnen voor reiniging uit het systeemplafond gehaald worden en gereinigd worden in een grote vaatwasser of afgespoten met een hogedrukreiniger. Wij wensen Bakkerij Bèr Vogels veel plezier met het mooie eindresultaat waar ze wat ons betreft nog 80 jaar of langer van mogen genieten! De renovatie wanden en plafond heeft er tevens voor gezorgd dat het eenvoudig te reinigingen is.

De warme broodjes gaan over de toonbank

Inmiddels heeft Bakkerij Bèr Vogels 4 filialen waarvan 2 filialen in Gemert, 1 in Handel en 1 in Elsendorp. Deze zijn inmiddels in goede handen van de zoon van Bèr Vogels namelijk Bob Vogels. 1 van de specialiteiten van Bakkerij Vogels is de krol. Het witte broodje met anijssmaak in de vorm van een krul. “Al in september beginnen de mensen ernaar te vragen en dat loopt door tot kerstmis met een grote piek rond de Sinterklaas. In december verkopen ze er al gauw zo’n vijfenzestig duizend, daarnaast hebben we ook de worstenbroodjes als specialiteit waarvan er alleen in de maanden november en december al ruim 100 duizend over de toonbank gaan.” aldus de Gemertse bakker!

bakkersvak Gorinchem

Bakkersvak voor Sentho een groot succes!

Ieder jaar is Sentho terug te vinden op de Bakkersvak. Afgelopen zondag en maandag was het ook weer zo ver. Dit keer werd de Bakkersvak georganiseerd in de evenementenhal in Gorinchem en niet zoals voorgaande jaren in de Autotron in Rosmalen. Het voordeel van de evenementenhal in Gorinchem is dat het ruim opgezet is wat het een stuk overzichtelijker maakt dan in Rosmalen. Deze 7e editie van de Bakkersvak was niet alleen voor bakkers maar ook voor de bij producerende bedrijven een lust om te bezoeken.

Sentho Experience Center

Er werden dit jaar diverse prijzen uitgereikt. Zo was er een Gelato Festifal Challenge! Waar dhr. Kees Baars werd uitgeroepen tot winnaar van 2018! Hans Heilo van het Nederlands Patisserie Team gaf een waanzinnige demonstratie van een tarte tartin. De Winnaar van de Dutch Pastry Award werd dit jaar Esther Faasen. Sentho was op de Bakkersvak uiteraard te vinden met haar Experience Center, waar we iedere beurs weer lovende woorden over krijgen van zowel klanten als prospects. We kunnen met onze Experience Center een duidelijk beeld scheppen van onze werkzaamheden en expertise. Tevens is de Bakkersvak ieder jaar ook weer een moment om in contact te komen met relaties waar we in het verleden naar tevredenheid werk hebben verricht.

Wij zijn aanwezig op nog meer beurzen!

De bezoek agenda is de komende maand weer goed gevuld met prospect die advies wensen over de diverse mogelijkheden en oplossingen op het gebied van wanden, vloeren en plafonds voor renovatie en nieuwbouw. Heeft u ons niet kunnen spreken op de Bakkersvakbeurs dan kunt u ons dit jaar vinden op de VIV beurs in de jaarbeurs in Utrecht maar ook op de Slavakto. En uiteraard kun u ons altijd uitnodigen voor een vrijblijvend gesprek. Wij komen graag naar u toe met onze Experience Center! Dan kunnen wij samen met u streven naar perfectie in uw productie omgeving.